«Παγώνουν» μέχρι νεωτέρας οι αιτήσεις ασύλου Σύρων προσφύγων – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ
«Παγώνουν» οι αιτήσεις ασύλου για τους Σύρους πρόσφυγες - Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

 

Να «παγώσουν» μέχρι νεωτέρας οι επιδόσεις αποφάσεων ασύλου σε Σύρους που βρίσκονται σε ελληνικές προσφυγικές δομές αποφάσισε, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής υπό τον πρωθυπουργό. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται αιτήματα ασύλου και να τα αξιολογεί. Προσώρας, όπως τονίζεται, δεν εκδίδονται αποφάσεις έως ότου παγιωθεί η κατάσταση.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής οι ροές είναι μειωμένες.

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στη Συρία και αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Συρίας και ένα συμπεριληπτικό μέλλον που θα διασφαλίζει όλες τις θρησκευτικές μειονότητες.

Η επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα θα πρέπει να σημάνει το τέλος των προσφυγικών ροών και να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις εστίες τους.

Η Ελλάδα σταθμίζει όλες τις εξελίξεις. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή, τα οποία είναι δυναμικά, και προσαρμόζει τη στάση της στο Μεταναστευτικό/ Προσφυγικό στα εκάστοτε νέα δεδομένα, στο πλαίσιο και των αποφάσεων των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maria-karystianou
Πυρά Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Πόσο ντροπιαστική φαντάζει τώρα η έρευνα που αρχειοθετήθηκε»
Μαρία Καρυστιανού: «Όποιος θέλει να βρει την αλήθεια, τη βρίσκει – Οι ένοχοι βρίσκονται πολύ ψηλά»
Πυρά Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Πόσο ντροπιαστική φαντάζει τώρα η έρευνα που αρχειοθετήθηκε»