assad
O πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα. Δύο ανώτεροι αξιωματικοί των συριακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο πρόεδρος Άσαντ επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο το οποίο αναχώρησε προς άγνωστο προορισμό.

Οι Σύροι αντάρτες δήλωσαν ότι η Δαμασκός είναι «τώρα ελεύθερη από τον Άσαντ», υποδηλώνοντας ουσιαστικά την ανατροπή του καθεστώτος μετά από 50 χρόνια. .

Παράλληλα η διοίκηση του στρατού της Συρίας ενημέρωσε τους αξιωματικούς ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έπεσε μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες, δήλωσε στο Reuters ένας Σύρος αξιωματικός που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις.

«Μετά από 50 χρόνια καταπίεσης υπό την κυριαρχία του Μπααθισμού και 13 χρόνια εγκληματικότητας, τυραννίας και εκτοπισμού, και μετά από μακρύ αγώνα, αντιμετωπίζοντας κάθε είδους δυνάμεις κατοχής, κηρύσσουμε σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2024, το τέλος αυτής της σκοτεινής εποχής και την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Συρία», ανέφεραν οι αντάρτες σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τους αντάρτες η «νέα Συρία» θα είναι ένας τόπος «ειρηνικής συνύπαρξης», όπου θα επικρατεί η δικαιοσύνη και θα διαφυλάσσεται η αξιοπρέπεια όλων των Σύρων.

«Γυρίζουμε σελίδα στο σκοτεινό παρελθόν και ανοίγουμε έναν νέο ορίζοντα για το μέλλον», αναφέρουν οι αντάρτες σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό Χάντι αλ Μπάχρα δήλωσε ότι «χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ» είναι πλέον η Δαμασκός. Τελείωσε «η μαύρη σελίδα στην ιστορία της Συρίας».

 

Ο Άσαντ φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα προς άγνωστο προορισμό

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο το οποίο αναχώρησε προς άγνωστο προορισμό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο Άσαντ εγκατέλειψε τη Συρία από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, προτού αποσυρθούν (από αυτό) τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας», είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διατηρεί ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο κύριος υποστηρικτής του Άσαντ στα χρόνια του πολέμου στη Συρία, μετέδωσε ότι ο Άσαντ εγκατέλειψε την πρωτεύουσα. Επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ για την πληροφορία και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του