παντ
Στον ραδιοφωνικό σταθμό των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πάντειον», αναφερόμενος στις εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοσύστατο Κίνημα Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας, εξέφρασε έντονη κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και ειδικότερα για την «κατάλυση της εσωτερικής Δημοκρατίας» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όταν αποκλείεται η πλειοψηφία της βάσης, αυτό δεν συνάδει με την Δημοκρατία».

Ο Κασσελάκης τόνισε ότι «οι βουλευτές πρέπει να λογοδοτούν στον κόσμο που τους εξέλεξε» και υποστήριξε πως αν είχε την ευκαιρία να κατέβει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα κέρδιζε με μεγάλη διαφορά, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις και την υποστήριξη των εθελοντών του.

«Αν και το Κίνημα Δημοκρατίας είναι νεοσύστατο, έχουμε τους περισσότερους εθελοντές από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σχήμα στη χώρα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι σκοπός του είναι να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος που θα δίνει ευκαιρίες και φωνή στους νέους και θα φροντίσει και για τους πιο ηλικιωμένους, υπογραμμίζοντας τις συντάξεις πείνας που παίρνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες της χώρας.

Περνώντας στην πολιτική ηθική, ο Κασσελάκης έθεσε το εξής ερώτημα: «Όταν αποκλείεις τον λαό που σε ανέδειξε στη Βουλή, ποιος είσαι;». Υπογράμμισε την ανάγκη αντίστασης και αντίθεσης σε πολιτικές που παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την καταπάτηση αυτών των δικαιωμάτων.

Με αφορμή την εσωτερική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης καταφέρθηκε εναντίον της ηγεσίας του κόμματος, τονίζοντας την αδυναμία της να προασπίσει τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίθεση στο Μπαχρέιν
Αναστάτωση στο Μπαχρέιν: Οι Φρουροί της Επανάστασης χτυπούν αεροπορική βάση των ΗΠΑ
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν αμερικανική αεροπορική βάση στο Μπαχρέιν
Αναστάτωση στο Μπαχρέιν: Οι Φρουροί της Επανάστασης χτυπούν αεροπορική βάση των ΗΠΑ
βουλα
Σήμερα Τρίτη στις 6:30 μμ, στη Βούλα, η εκδήλωση του alfavita για το σχολείο και την οικογένεια
Εκδήλωση του alfavita με την Υπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη στη Βούλα Αίθουσα Ιωνία  - Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα – δίπλα στο Δημαρχείο) σήμερα Τρίτη...
Σήμερα Τρίτη στις 6:30 μμ, στη Βούλα, η εκδήλωση του alfavita για το σχολείο και την οικογένεια