Ηχηρή Παρέμβαση Σαμαρά: Προτείνει Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητά την παραίτηση Γεραπετρίτη
Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια νέα πολιτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, προτείνοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα επαναλαμβάνει τις έντονες επικρίσεις του για την κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, υπογράμμισε πως ο Κώστας Καραμανλής είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διαδεχτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά περί παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, για τη φράση του τον περασμένο Οκτώβριο ότι «αν είναι να έχουμε ήρεμη γειτονιά, ας με πουν και μειοδότη», ρίχνει λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε αυτή την τοποθέτηση απαράδεκτη και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του Γεραπετρίτη από τη θέση του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, απέφυγε να αποκαλύψει τις προθέσεις του για τον διάδοχο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συζήτηση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει εντός του 2025, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και ότι το πρόσωπο που θα προταθεί θα πρέπει να απολαμβάνει ευρείας πολιτικής συναίνεσης.

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, με την αναμενόμενη ημερομηνία της συνεδρίασης να είναι πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία, και στη συνέχεια η Βουλή θα συνεδριάσει για την εκλογή του νέου ΠτΔ έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παναγοπουλος
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Έρευνες σε σπίτι, γραφείο και εταιρείες υπό την επίβλεψη του Οικονομικού Εισαγγελέα για υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου και κοινοτικού χρήματος στη...
Σπίτι και γραφείο στο μικροσκόπιο: Η Οικονομική Αστυνομία «χτυπά» τον Γ. Παναγόπουλο»
Μαξίμου
Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκαλεί η διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση του

Ανασχηματισμός: Ποιοι πρόκειται να πάρουν τη θέση των υπουργών που παραιτήθηκαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
μακαριος λαζαρίδης ΝΔ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν
Παραιτήσεις με φόντο αιτήματα άρσης ασυλίας και άμεσες κυβερνητικές ανακατατάξεις – Ποια ονόματα φέρονται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα 3 ονόματα που αναλαμβάνουν Υπουργεία στην θέση όσων παραιτήθηκαν