Αφροδίτη Λατινοπούλου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε αναφορά στον Άρειο Πάγο σε βάρος της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Για πλαστογραφία στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της κατηγορεί την Αφροδίτη Λατινοπούλου ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη γνησιότητα των υπογραφών.

Ο πρώην βουλευτής δήλωσε πως δύο πρώην στελέχη του κόμματος της Λατινοπούλου αποκάλυψαν στοιχεία που μιλούν για μη γνήσιες υπογραφές στην ιδρυτική διακήρυξη που «δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ίδρυση ενός κόμματος απαιτεί 200 υπογραφές, όμως, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, τα ονόματα και οι ταυτότητες που προσκόμισε η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν είναι πραγματικά.

Το κόμμα της κ. Λατινοπούλου αρχικά είχε εγκριθεί με το όνομα «ΠΑΤΡΙΔΑ». Έπειτα αποκλείστηκε από τις εκλογές του Μαΐου του 2023, καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε παράνομο ότι χρησιμοποιούσε το ίδιο όνομα με το κόμμα του Μπογδάνου. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετονόμασε το κόμμα της σε «Φωνή Λογικής – Αφροδίτη Λατινοπούλου», όμως, δεν κατέθεσε 200 νέες υπογραφές, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Θόδωρος Μαντάς, που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους του Κωνσταντίνου Μπογδάνου: «Πρόκειται για μια σοκαριστική, βαρύτατη καταγγελία, που όλα δείχνουν πως είναι αληθής. Ως ενεργοί πολίτες που έχουμε καθήκον να περιφρουρούμε τους κανόνες της δημοκρατίας, καλούμε τη Δικαιοσύνη να ενεργήσει άμεσα, ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα της ίδρυσης του εν λόγω κόμματος».

Το αίτημα της πλευράς Μπογδάνου ζητά «κατεπείγουσα έρευνα», ενώ θα μπορούσε η συμμετοχή της στις ευρωεκλογές, στις οποίες κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή, να κριθεί παράνομη.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών