Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ακλόνητη η ΝΔ, την ανιούσα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένο με εκτίναξη της εκτίμησης ψήφου στο 19,8% ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης  είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Παράλληλα, συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, και οι περισσότεροι αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 19,8% από 15,7%. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2011 που η Metron Analysis καταγράφει τόσο υψηλό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμηση ψήφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα και στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνοντας 8,7%, πίσω από την Ελληνική Λύση (9%) και το ΚΚΕ (8,9%). Στο 5,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, στο 4,5% η Φωνή Λογικής και στο 4% η Νέα Αριστερά.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ είναι 7,2 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 22,5%, από 22% που ήταν το ποσοστό του τον Σεπτέμβριο. Σε πορεία ανόδου είναι το ΠΑΣΟΚ, που ενισχύεται κατά 3,7% από τον Σεπτέμβριο και φτάνει στο 15,3%.

Πρόθεση ψήφου

Αντίθετα, συνεχίζεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πέμπτο κόμμα, υποχωρώντας από το 7% στο 6,8%. Στην τρίτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 7% (από 8,1%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,9% (από 7,2%).

Στο 4,1% είναι η Πλεύση Ελευθερίας (από 3,9), το 3,5% συγκεντρώνει η Φωνή Λογικής (από 4%), ενώ αισθητή είναι η ενίσχυση της Νέας Αριστεράς που από το 1,9% ανεβαίνει στο 3,1%. Όσο για την αδιευκρίνιστη ψήφο, διαμορφώνεται στο 10,3%.

Η συσπείρωση των κομμάτων

Η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 82,2%. Το κυβερνών κόμμα χάνει 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η συσπείρωση είναι στο 91%.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση είναι 53% και καταγράφει απώλειες προς ΠΑΣΟΚ (11,6%), Πλεύση Ελευθερίας (7,6%), ΚΚΕ (5,6%), ΜέΡΑ25 (2,4%), Ελληνική Λύση (1,8%) και Νέα Αριστερά (1%).

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Ανδρουλάκης

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει από το 34%- που ήταν το ποσοστό του τον Σεπτέμβριο- στο 41%.

Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38%, ο οποίος χάνει δύο μονάδες, σταθερή στο 37% είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τέταρτος με 34% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, με 18% βρίσκεται στην όγδοη θέση πίσω και από τους Κυριάκο Βελόπουλο (22%), Αλέξη Χαρίτση (21%) και Αφροδίτη Λατινοπούλου (20%).

Καταλληλότερος ο «Κανένας»

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση «κανένας» έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 29%, ενώ με 6% ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Αρνητική αξιολόγηση σε κυβέρνηση, Μητσοτάκη και αξιωματική αντιπολίτευση

Αρνητικά αξιολογούν το έργο της κυβέρνησης (68%), αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (65%) οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση.

Την ίδια στιγμή, αρνητικά αξιολογεί το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (92%).

Το 68% εκτιμά ότι χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο.

Η ακρίβεια είναι, σε μία ακόμα δημοσκόπηση, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, απάντηση που συγκεντρώνει 38%, ενώ η οικονομία ακολουθεί με 24%.

Προβλήματα σε δημοσκόπηση

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% εκτιμούν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Πρύτανη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Αρχή ψηφιακής εποχής για το ΑΠΘ: Συνάντηση Πρύτανη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Συνάντηση Πρύτανη ΑΠΘ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ξεκινά άμεσα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΑΠΘ
Αρχή ψηφιακής εποχής για το ΑΠΘ: Συνάντηση Πρύτανη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
πλοίο
Οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των διωκόμενων απεργών ναυτεργατών – «Μια πικρή εμπειρία για εμάς»
Δυνάμεις του Λιμενικού συνέλαβαν και προσήγαγαν απεργούς μέσα σε πλοίο, ενώ 19 από τους απεργούς παραπέμπονται στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της...
Οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των διωκόμενων απεργών ναυτεργατών – «Μια πικρή εμπειρία για εμάς»
syriza
ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψηφιότητες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή - Τα «βαριά» ονόματα που λείπουν
«Ηχηρές» απουσίες στη λίστα των υποψηφίων για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψηφιότητες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή - Τα «βαριά» ονόματα που λείπουν