mitsotakis
Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Aποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της κυβέρνησης η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους κλάδους εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το υπουργείο Εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι «θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ψηφιακή κάρτα, η οποία αποτελεί πράγματι μια πολύ τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία έχει έναν και βασικό σκοπό: να καταγράφεται και κατά συνέπεια να  αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας. Ξέρουμε ότι είναι ένα μέτρο το οποίο έχει κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή, λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα ειδικά αιτήματα όλων των κλάδων γι’ αυτό και είμαστε σε μία ανοιχτή συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της επέκτασης αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Όμως αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της κυβέρνησής μας η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Και νομίζω ότι ήδη τα οφέλη ως προς την αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής εργασίας, προς όφελος των εργαζόμενων, είναι ήδη αισθητά».

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης για…  εισαγωγή εργαζομένων από άλλες χώρες για την κάλυψη των κενών σε τομείς εντάσεως εργασίας, λέγοντας ότι «βλέπουμε πια μία σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ της προσφοράς του εργατικού δυναμικού και της ζήτησης εργαζόμενων από την πλευρά των επιχειρήσεων. Και βέβαια, εκεί εντάσσεται και το ζήτημα του εξορθολογισμού του πλαισίου των μετακλήσεων εργαζομένων από το εξωτερικό. Θέλω να το τονίσω, αυτή είναι μία λύση ανάγκης, απαραίτητη όμως για συγκεκριμένους κλάδους, η οποία πρέπει να διεκπεραιώνεται πρώτα και πάνω απ’ όλα με ταχύτητα, έτσι ώστε να μην έχουμε κενά στην αγορά εργασίας σε κλάδους κρίσιμους, όπως ο πρωτογενής τομέας ή ο τομέας των κατασκευών όπου εκτελούνται πολύ μεγάλα έργα σήμερα σε ολόκληρη την πατρίδα μας».

Παράλληλα, έκανε λόγο για την «τολμηρή μεταρρύθμιση της κυβέρνησής μας, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να εργάζονται χωρίς περικοπή της σύνταξής τους και μόνο με φορολόγηση του πραγματικού χρόνου εργασίας τους, έχει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενημερώθηκα ότι 170.000 συμπολίτες μας συνταξιούχοι έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο εργασίας, συμπληρώνοντας με την εργασία τους τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας βέβαια και μεγαλύτερη σύνταξη στη συνέχεια, αλλά θα επισημάνω και πάλι την ανάγκη πρόσθετων εργαλείων για τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με πολλά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη συμφιλίωση των ιδιαίτερων, θα έλεγα, απαιτήσεων και προσδοκιών των γυναικών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον».

Όσον αφορά στις συντάξεις, ο πρωθυπουργός τόνισε «πόσο σημαντική δουλειά έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση ενός πολύ μεγάλου χρόνιου προβλήματος, που ήταν ο χρόνος απονομής των συντάξεων. Δεν έχει λυθεί πλήρως το ζήτημα, αλλά έχει λυθεί στον μεγαλύτερο βαθμό. Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν», ενώ αναφέρθηκε και στην έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων, ώστε, όπως είπε, να υπάρξει και φέτος «έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς» κάνοντας λόγο για «μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο για τη μεν φορολόγηση των διυλιστηρίων έχει εκ των πραγμάτων έναν έκτακτο χαρακτήρα, όμως είναι ένα μέτρο το οποίο στηρίζει συνολικά την κοινωνική συνοχή».

Από την πλευρά της, η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι «στόχος είναι πάντοτε η τόνωση της απασχόλησης, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ανάπτυξη της οικονομίας. Συζητήσαμε για την καθολική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους διάφορους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας, για ζητήματα αύξησης του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχει θέσει ο κ. πρωθυπουργός εδώ και καιρό. Σε όλα αυτά τα ζητήματα, είτε μιλάμε για τις εργασιακές σχέσεις είτε μιλάμε για την κοινωνική ασφάλιση, θεωρούμε ότι οι καλύτερες λύσεις μπορούν να προκύψουν μέσα από το διάλογο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeio_paideias_ypaith.jpg
Σήμερα το ΦΕΚ με τους πίνακες κατανομής των 10.000 νέων θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr οι νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης που θα τοποθετηθούν την πρώτη...
Σήμερα το ΦΕΚ με τους πίνακες κατανομής των 10.000 νέων θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
ekpaideytikoi
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και για τους αναπληρωτές
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές