Thumbnail
«Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά»

Σήμερα το πρωί (02/07) η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο και ανέφερε ότι «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι εγώ ήμουν εκεί και δεν ήταν οι βουλευτές, ότι δεν με παίζουν»

Αντίθετα για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, η βουλευτής της ΝΔ είπε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν διαφορετική καθώς «έκανε μια ανάληψη για την Ευρώπη, τον διχασμό που αντιμετωπίζει».

Αφού, δε, σημείωσε ότι αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι παρουσίες λέγοντας «ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά», στη συνέχεια σχολίασε ότι «το να πεις για τη ΝΔ του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά... υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς».

«Εγώ έχω διαφωνήσει ριζικά και με το Ζάππειο 1 και το 2 και το 13. Θεωρώ ότι όταν μιλάς στην πολιτική πρέπει να λες αυτό που είναι εφικτό και να μην δημιουργείς φρούδες ελπίδες» συμπλήρωσε η Ντ. Μπακογιάννη.

«Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η ΝΔ από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρτε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ πριν από 50 χρόνια θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ κατά την οποία «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

«Δεν άλλαξε σε τίποτα η οικογένεια», απάντησε στην ερώτηση αν χάθηκε η οικογένεια. «Εγώ δεν το πιστεύω», πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στην κριτική Σαμαρά για τα εθνικά λέγοντας «ο κόσμος γύρω αλλάζει ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης απειλείται από δύο περιοχές από την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη βρίσκεται σε περιδίνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Μας είπε ότι η πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και αυτό λέμε και εμείς. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ΥΠΕΞ και εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά είπε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Ας έλεγε στον κ. Βενιζέλο ότι εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις».

Ειδικά, δε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε «πώς θα αλλάξει; Μου θυμίζει κάποιους που λένε ότι μπορεί να αλλάξει η συμφωνία της Λωζάννης. Αν τα Σκόπια είναι σε δύσκολη θέση είναι γιατί έχουν απέναντί τους την διεθνή κοινότητα. Ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος όπως τα προηγούμενα χρόνια».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις