Ανδρουλάκης, μικρόφωνο, Βουλή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Θα πάρω όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας»

Το σενάριο σύμπραξης  των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς κουβεντιάζεται ως λύση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς κάτι που –εάν δρομολογηθεί- πιθανόν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε  την διακηρυκτική δήλωση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ίδιο το βράδυ των ευρωεκλογών. «Θα πάρω όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Μια τέτοια ισύμπραξη ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Χαρίτση θα ανατρέψει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, καθώς από την «ενοποίηση» των δύο θα αθροίζουν 43 βουλευτές έναντι 36 που αριθμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως στο πλαίσιο αυτό τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και  ο  Παύλος Πολάκης  ζήτησαν επίμονα πίσω τις «κλεμμένες» έδρες των «αποστατών», όπως  χαρακτήρισαν τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξουν τη Νέα Αριστερά.

 

Ωστόσο μετά τη Νέα Αριστερά - που διέψευσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ - τη σκυτάλη πήρε η Χαριλάου Τρικούπη, με πηγές της να τονίζουν ότι «το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες». 

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.
Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητής Χρίστος Ντούμας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τελετή αναγόρευσης του κ. Χρίστου Γ. Ντούμα σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίτιμος Καθηγητής ο Χρίστος Ντούμας
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Το δάκρυ της παιδείας
Το παιδί δεν είναι μόνο ύλη και σώμα αλλά και ψυχή. Πολλές φορές συγκαλύπτεται η βαθιά ροπή και ανησυχία της ψυχής του να βρει την αλήθεια και το...
Το δάκρυ της παιδείας
Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Η ομιλία Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θυμώνω με την ακρίβεια, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»
Το μήνυμα Μητσοτάκη στο 16ο συνέδριο της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα και όσους «ήθελαν να κλείσουν τις τράπεζες»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θυμώνω με την ακρίβεια, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»