evroekloges

Σε 21 ανέρχονται οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει από τις ευρωεκλογές “τραυματισμένη”, τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τον πήχη και το ΠΑΣΟΚ σταθερό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει τέσσερις και τρεις το ΠΑΣΟΚ.

Δυο ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, με Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας να εκλέγουν από έναν, ενώ έναν ευρωβουλευτή εκλέγει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, πιάνοντας οριακά το κατώφλι του 3% με την ενσωμάτωση στο 95%.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι της ΝΔ που εκλέγονται

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Αυτιάς έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, καθώς η διαφορά του από τους συνυποψηφίους του διαρκώς αυξάνεται.

Εκλέγονται επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Φρέντι Μπελέρης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Ελενώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται
Στον ΣΥΡΙΖΑ οι αποστάσεις είναι μικρότερες, αλλά δεν φαίνεται πως θα σπάει η τετράδα που αποτελείται από τον Κώστα Αρβανίτη, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Νίκο Παππά και την Έλενα Κουντουρά.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται

Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει «μάχη» κυρίως για την τρίτη θέση, αν και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου φαίνεται πως θα αφήσει εκτός τον Φίλιππο Σαχινίδη και θα ακολουθήσει στις Βρυξέλλες τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης που εκλέγονται

Από την Ελληνική Λύση, ο Εμμανουήλ Φράγκος κερδίζει την πρώτη θέση, ενώ θα εκλεγεί και η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ που εκλέγονται

Στο ΚΚΕ, τις δύο έδρες κερδίζουν ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Κώστας Παπαδάκης.

Ευρωεκλογές: Ο υποψήφιος της ΝΙΚΗΣ που εκλέγεται

Στη Νίκη, τη μοναδική έδρα εξασφαλίζει ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων.

Ευρωεκλογές: H υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας που εκλέγεται

Από την Πλεύση Ελευθερίας, η Μαρία Ζαχαριά διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι της Καλλιόπης Ευαγγελίδου.

Ευρωεκλογές: Η υποψήφια της Φωνής της Λογικής που εκλέγεται

Τέλος, τη μάχη για την Ευρωβουλή φαίνεται πως κερδίζει στο όριο και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία είναι αυτή που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στραρ
Πυρά της ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ για το βίντεο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών: "Οι νέες δεν ονειρεύονται να συμμετέχουν σε άδικους πολέμους"
ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ: "Όχι στη συμμετοχή των γυναικών στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς"
Πυρά της ΟΓΕ κατά του ΓΕΣ για το βίντεο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών: "Οι νέες δεν ονειρεύονται να συμμετέχουν σε άδικους πολέμους"
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Νέα Σμύρνη: Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στην ΕΔΕ για τη συνδικαλιστική δράση σε δημοτικό σχολείο
Ηχηρή παρέμβαση των γονέων της Νέας Σμύρνης κατά των πειθαρχικών διώξεων
Νέα Σμύρνη: Γονείς και εκπαιδευτικοί απέναντι στην ΕΔΕ για τη συνδικαλιστική δράση σε δημοτικό σχολείο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Ενημέρωση Ιακωβίδη για τις νέες άδειες ιδιωτικού έργου και τις μεταθέσεις στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία: «Επείγον» έγγραφο ΥΠΑΙΘΑ
Στο έγγραφο ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες καθώς και οι κρίσιμες ημερομηνίες για τα Πρότυπα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία: «Επείγον» έγγραφο ΥΠΑΙΘΑ