evroekloges

Σε 21 ανέρχονται οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει από τις ευρωεκλογές “τραυματισμένη”, τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τον πήχη και το ΠΑΣΟΚ σταθερό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει τέσσερις και τρεις το ΠΑΣΟΚ.

Δυο ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, με Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας να εκλέγουν από έναν, ενώ έναν ευρωβουλευτή εκλέγει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, πιάνοντας οριακά το κατώφλι του 3% με την ενσωμάτωση στο 95%.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι της ΝΔ που εκλέγονται

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Αυτιάς έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, καθώς η διαφορά του από τους συνυποψηφίους του διαρκώς αυξάνεται.

Εκλέγονται επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Φρέντι Μπελέρης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Ελενώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται
Στον ΣΥΡΙΖΑ οι αποστάσεις είναι μικρότερες, αλλά δεν φαίνεται πως θα σπάει η τετράδα που αποτελείται από τον Κώστα Αρβανίτη, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Νίκο Παππά και την Έλενα Κουντουρά.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται

Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει «μάχη» κυρίως για την τρίτη θέση, αν και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου φαίνεται πως θα αφήσει εκτός τον Φίλιππο Σαχινίδη και θα ακολουθήσει στις Βρυξέλλες τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης που εκλέγονται

Από την Ελληνική Λύση, ο Εμμανουήλ Φράγκος κερδίζει την πρώτη θέση, ενώ θα εκλεγεί και η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Ευρωεκλογές: Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ που εκλέγονται

Στο ΚΚΕ, τις δύο έδρες κερδίζουν ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Κώστας Παπαδάκης.

Ευρωεκλογές: Ο υποψήφιος της ΝΙΚΗΣ που εκλέγεται

Στη Νίκη, τη μοναδική έδρα εξασφαλίζει ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων.

Ευρωεκλογές: H υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας που εκλέγεται

Από την Πλεύση Ελευθερίας, η Μαρία Ζαχαριά διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι της Καλλιόπης Ευαγγελίδου.

Ευρωεκλογές: Η υποψήφια της Φωνής της Λογικής που εκλέγεται

Τέλος, τη μάχη για την Ευρωβουλή φαίνεται πως κερδίζει στο όριο και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία είναι αυτή που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ τονίζει με έμφαση ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», υπογραμμίζοντας πως η σύγκρουση των...
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας» - Δήλωση των Πρυτανικών Αρχών ΑΠΘ για τα επεισόδια στην Πολυτεχνική
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
Γεωργία Ανδρέου, πρόεδρος ΕΛΙΔΕΚ
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου
Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Ανδρέου, νέα πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου