Μιχαλολιάκος2
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME NEWS
Τι οδήγησε στην έφεση

Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε με όρους ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχαλολιάκος, με βάση την πρωτόδικη απόφαση, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η έφεση

Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, άσκησε έφεση κρίνοντας, ότι η αρθρογραφία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, υπέρ της ναζιστικής ιδεολογίας και του ναζιστικού μορφώματος, συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης για κακή διαγωγή του μετά την καταδίκη του.

Ως εκ τούτου ο εισαγγελέας έκρινε, ότι αυτά τον καθιστούν επικίνδυνο για διάπραξη νέων εγκλημάτων, κάτι που δεν είχε δεχθεί το δικαστικό συμβούλιο που τον αποφυλάκισε.

Ποιοι θα λάβουν την απόφαση

Τον τελικό λόγο έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που όπως εκτιμάται σύντομα θα κρίνουν την υπόθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα στο in.gr.

Αν οι δικαστές συμφωνήσουν με την εισαγγελική πρόταση τότε το πρωτόδικο βούλευμα εξαφανίζεται, η απόφαση για την αποφυλάκιση παύει να ισχύει και ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή, ενώ την ίδια ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σε πλήρη εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα