Kyriakos-Mitsotakis
«Κακά τα ψέματα σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας υπάρχει ένας πραγματικός συγγραφέας. Είναι αυτός που δεν την υπέγραψε. Απορώ γιατί δεν τον βάλατε να υπογράψει την πρόταση σας»,

Σε κλίμα πόλωσης και αντεγκλήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή λέγοντας: "Ζήτησα συγγνώμη εξ ονόματος όλων». Απευθύνομαι ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, ως πατέρας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι με την καρδιά αλλά και με την καρδιά. Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό", ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «θέλησαν να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε πολιτικό εργαλείο για να με χτυπήσουν προσωπικά».

Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και θα πω μόνο την αλήθεια, τόνισε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση για την επιχειρούμενη εργαλειοποίηση του πόνου. «Εισάγατε με θράσος στην προπαγάνδα σας ένα λεξιλόγιο άλλων εποχών. Μάζωμα, συγκάλυψη, μονταζιέρα. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε τους μύθους. Θα επιχειρήσω να το κάνω στη μνήμη των ανθρώπων, όσο πιο νηφάλια μπορώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών, να πω την αλήθεια και να κριθώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Απευθύνομαι σήμερα σε μία κοινωνία που ναι είναι καχύποπτη και θυμωμένη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για το βράδυ του δυστυχήματος και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε αυτό που είχε συμβεί. Μάλιστα είπε ότι επισκέφτηκε αμέσως τον τόπο του δυστυχήματος και είδε «ό,τι πιο φρικιαστικό έχω δει στην ζωή μου». 

Επιπλέον μίλησε για τον προφυλακισμένο σταθμάρχη. «Ο άνθρωπος αυτός τραγική φιγούρα είναι προφυλακισμένος με απόφαση της Δικαιοσύνης διότι δεν αμφισβητείται ότι έγιναν 7 παραβιάσεις του κανονισμού ασφαλείας. Και ναι ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο και αυτό ακούγεται στις συνομιλίες Έστειλε το τρένο στην λάθος γραμμή. Υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι εάν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά την δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα; Γιατί λοιπόν αμφισβητείτε κάτι το οποίο η ίδια η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πιθανότητα έχει συμβεί;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακούστε κύριε Ανδρουλάκη. Μην κοιτάτε συνεχώς το κινητό σας. Δεν έχετε να ξαναμιλήσετε. Δεν χρειάζεται να σας δώσει κανείς κατευθύνσεις»

«Το κάθε επιχειρηματικό συμφέρον έχει το δικαίωμα να διεκδικεί ό,τι θέλει. Μπορεί ακόμα και να θέλει να πέσει μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η πολιτική είναι αυτή που οφείλει να το συγκρατεί στον ρόλο του. Οι κυβερνήσεις είναι που ορίζουν τους κανόνες και αυτό βέβαια οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις. Αυτό είναι το κόστος των διαφορετικών ρόλων. Δεν είναι καινούργιο αυτό. Έχουμε ζήσει σχέσεις νταβατζήδων. Είναι εικόνες μίας παλιάς Ελλάδος», είπε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε: «Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και του είπε: «Θα καταφέρετε να είστε τρίτο κόμμα πίσω από τον κύριο Κασσελάκη. Αυτό είναι δικό σας κατόρθωμα δεν είναι δικό μου». Κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι ταυτίζεται με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότητα και οι θέσεις τους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν «σε απόλυτη ευθυγράμμιση».

«Ακούστε κύριε Ανδρουλάκη. Μην κοιτάτε συνεχώς το κινητό σας. Δεν έχετε να ξαναμιλήσετε. Δεν χρειάζεται να σας δώσει κανείς κατευθύνσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

«Αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι γελασμένοι. Εάν κάποιος εκδότης, κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα. Όχι μέσω πληρεξουσίων. Αν επιθυμούν να εμφανιστούν, να συγκριθούν και να μετρηθούν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για μία «ετερόκλητη συμμαχία» εναντίον της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι θα «σπάσει στα εξ ων συνετέθη». «Κακά τα ψέματα σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας υπάρχει ένας πραγματικός συγγραφέας. Είναι αυτός που δεν την υπέγραψε. Υιοθετείτε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που λέει ο κ. Βελόπουλος. Απορώ γιατί δεν τον βάλατε να υπογράψει την πρόταση σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τερατούργημα» την κατηγορία της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει και υποκρύπτει στοιχεία του δυστυχήματος. «Λέτε ότι σπεύσαμε να μπαζώσουμε τον χώρο του δυστυχήματος. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για να συγκαλύψουμε αναρωτιέμαι τι ακριβώς με το μπάζωμα; Όσοι διακινείτε αυτές τις αθλιότητες ξέρετε ότι εκείνη την στιγμή το μέλημα των συνεργείων ήταν πώς θα σηκώσουν τα βαγόνια για να βρουν ποιοι ήταν από κάτω. Αυτό ένοιαζε τους διασώστες», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι άξιο απορίας πώς τέτοια τερατουργήματα μπορούν να δημιουργούν την αίσθηση της αλήθειας. (…) Σας λέω ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη. Σας κοιτώ στα μάτια. Σας λέω την αλήθεια. Αυτή την αλήθεια δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: «Κάθε μέρα εξακοντίζει και μία διαφορετική σαχλαμάρα»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. «Ορκίζεται αύριο από ό,τι καταλαβαίνω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πάρει την απάντηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι απολύεται. «Α απολύεται. Ήταν κουραστική θητεία», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Ας μάθει λοιπόν ο Κασσελάκης ότι η Δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ακμής και κανείς δεν έχει διανοηθεί να αμφιβητήσει το μεγαλύτερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, τις ελεύθερες εκλογές και την ομαλή μεταφορά της εξουσίας από τους ηττημένους στους νικητές. Δεν αμφισβητήθηκε ούτε το 2000 όταν η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή Καραμανλή έχασε για 70.000 ψήφους. Για να έρθει να το αμφισβητήσει ποιος; Ο κ. Κασσελάκης. Είναι απλά φαιδρός. Κάθε μέρα εξακοντίζει και μία διαφορετική σαχλαμάρα. Μάλλον θέλει να δημιουργήσει ανοσία στην ανοησία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη
Η ενημέρωση από τη νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη
εκπαιδευτικοι
Εκπαίδευση 2.0 και ο ψηφιακός βούρδουλας
Χωρίς καμία επιστημονική χαρτογράφηση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και χωρίς καμία διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους...
Εκπαίδευση 2.0 και ο ψηφιακός βούρδουλας
taskendi
Το Βιβλίο που αφορά όλα τα παιδιά και εγγόνια των πολιτικών προσφύγων
Παρουσιάζεται στις 23 Απριλίου το βιβλίο που αφορά εκτός από τους ιστορικούς τα παιδιά και τα εγγόνια των πολιτικών προσφύγων
Το Βιβλίο που αφορά όλα τα παιδιά και εγγόνια των πολιτικών προσφύγων