βουλή
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προβάδισμα 21,2 μονάδων για ΝΔ στις εθνικές και 19,7 στις ευρωεκλογές

Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή επιβεβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ενώ παράλληλα καταγράφεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με το ΠαΣοΚ να παραμένει δεύτερο κόμμα, χωρίς ωστόσο τα προσδοκώμενα οφέλη.

Εθνικές εκλογές – Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου για τις Εθνικές εκλογές, παρατηρείται ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει το 36,2% των προτιμήσεων, με το ΠαΣοΚ, να ακολουθεί με 15% και το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με ποσοστό 12%.

Το ΚΚΕ είναι τέταρτο με 9,5%, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 8,7. Το κόμμα Νίκη είναι στο 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,6%, ενώ ποσοστό που τους θέτει εκτός Βουλής συγκεντρώνουν οι Σπαρτιάτες έχοντας 2,5%, η Νέα Αριστερα με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

 

Ευρωεκλογές – Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 27,1%, έναντι του δεύτερου ΠαΣοΚ, που είναι στο 11,5%. Στο 9,9% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,5% η Ελληνική Λύση, στο 7,4% το ΚΚΕ, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα, 3% έχει μόνο η Νίκη.

Κάτω του 3% είναι οι Σπαρτιάτες με ποσοστό 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 36,9%. Ακολουθεί ο «κανένας» με 29,4%, πολύ πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%.

 

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες

Όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση με 59,6%, ενώ ακολουθούν η οικονομία με 31,3% και η εγκληματικότητα με 22%.

Τέλος, όσον αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 53,4% απαντά πως βλέπει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνσησης θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 39,7%.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka-syndikalismos.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής...

Εκπαιδευτικοί κατά ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026
paidia_kids_kataskinoseis.jpg
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 70.000 vouchers - Οι δικαιούχοι
Σε ΦΕΚ η απόφαση για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ - Ποιοι δικαιούνται έως 30 ημέρες δωρεάν διαμονή
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 70.000 vouchers - Οι δικαιούχοι