βουλή
Προβάδισμα 21,2 μονάδων για ΝΔ στις εθνικές και 19,7 στις ευρωεκλογές

Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή επιβεβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ενώ παράλληλα καταγράφεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με το ΠαΣοΚ να παραμένει δεύτερο κόμμα, χωρίς ωστόσο τα προσδοκώμενα οφέλη.

Εθνικές εκλογές – Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου για τις Εθνικές εκλογές, παρατηρείται ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει το 36,2% των προτιμήσεων, με το ΠαΣοΚ, να ακολουθεί με 15% και το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με ποσοστό 12%.

Το ΚΚΕ είναι τέταρτο με 9,5%, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 8,7. Το κόμμα Νίκη είναι στο 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,6%, ενώ ποσοστό που τους θέτει εκτός Βουλής συγκεντρώνουν οι Σπαρτιάτες έχοντας 2,5%, η Νέα Αριστερα με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

 

Ευρωεκλογές – Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 27,1%, έναντι του δεύτερου ΠαΣοΚ, που είναι στο 11,5%. Στο 9,9% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,5% η Ελληνική Λύση, στο 7,4% το ΚΚΕ, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα, 3% έχει μόνο η Νίκη.

Κάτω του 3% είναι οι Σπαρτιάτες με ποσοστό 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 36,9%. Ακολουθεί ο «κανένας» με 29,4%, πολύ πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%.

 

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες

Όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση με 59,6%, ενώ ακολουθούν η οικονομία με 31,3% και η εγκληματικότητα με 22%.

Τέλος, όσον αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 53,4% απαντά πως βλέπει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνσησης θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 39,7%.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη στα σχολεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη επιβάλλει την επιστροφή στην αυθεντική παιδεία
Τεχνητή νοημοσύνη και επαγγελματικός προσανατολισμός: Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας
Σε εφαρμογή τίθεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας μέσα στα σχολεία.
Εκπαιδευτικοί και ψυχική υγεία: Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας