βουλή
Προβάδισμα 21,2 μονάδων για ΝΔ στις εθνικές και 19,7 στις ευρωεκλογές

Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή επιβεβαιώνει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ενώ παράλληλα καταγράφεται η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με το ΠαΣοΚ να παραμένει δεύτερο κόμμα, χωρίς ωστόσο τα προσδοκώμενα οφέλη.

Εθνικές εκλογές – Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου για τις Εθνικές εκλογές, παρατηρείται ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώνει το 36,2% των προτιμήσεων, με το ΠαΣοΚ, να ακολουθεί με 15% και το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα με ποσοστό 12%.

Το ΚΚΕ είναι τέταρτο με 9,5%, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 8,7. Το κόμμα Νίκη είναι στο 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,6%, ενώ ποσοστό που τους θέτει εκτός Βουλής συγκεντρώνουν οι Σπαρτιάτες έχοντας 2,5%, η Νέα Αριστερα με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

 

Ευρωεκλογές – Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ευρύ προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 27,1%, έναντι του δεύτερου ΠαΣοΚ, που είναι στο 11,5%. Στο 9,9% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 7,5% η Ελληνική Λύση, στο 7,4% το ΚΚΕ, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα, 3% έχει μόνο η Νίκη.

Κάτω του 3% είναι οι Σπαρτιάτες με ποσοστό 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, η Νέα Αριστερά με 2,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 36,9%. Ακολουθεί ο «κανένας» με 29,4%, πολύ πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%.

 

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες

Όσον αφορά τα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση με 59,6%, ενώ ακολουθούν η οικονομία με 31,3% και η εγκληματικότητα με 22%.

Τέλος, όσον αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 53,4% απαντά πως βλέπει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνσησης θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 39,7%.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζινη
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Η τελική απόφαση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα Πέμπτη 19/3, πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις και τι ζητούν οι εργαζόμενοι – Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική
«Παραλύει» η Αθήνα με τριπλή απεργία – Στους δρόμους γιατροί, εφοριακοί και ταξί