Το πλύσιμο ορισμένων τροφών πριν το μαγείρεμα δεν μας προστατεύει, αλλά, αντιθέτως, κάνει κακό στην υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα αβγά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, ακόμη κι αν το θεωρείται απαραίτητο, σκεπτόμενοι από πού προήλθαν. Με το πλύσιμο δεν καταφέρνετε να εξοντώσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια, αλλά το αντίθετο.
Σε ορισμένες τροφές, όπως στο κρέας, στο κοτόπουλο και στα μανιτάρια, το νερό βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αβγά, σύμφωνα με το περιοδικό «Reader’s Digest».
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν πλένετε ένα αβγό πριν το μαγείρεμα, επειδή το κέλυφός του είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αβγό με το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.
Επίσης, στο τσόφλι των αβγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις. Όταν πλένεται το αβγό, αυτή η προστατευτική ουσία καταστρέφεται. Γι’ αυτό, πάρτε τα αβγά από την αβγοθήκη και μαγειρέψτε τα, χωρίς να τα πλύνετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ