Thumbnail
Τέλος και ο Δραγασάκης από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου, την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ». Διευκρινίζει πάντως ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η παραίτηση Δραγασάκη αναμένεται να επιφέρει νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μια μέρα η ηγεσία του κόμματος πήρε πίσω το απαγορευτικό εμφάνισης των στελεχών του κόμματος σε τηλεοπτικά πάνελ στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Νέας Αριστεράς ενώ αναταράξεις σημειώθηκαν και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με την παρ’ ολίγο απόλυση δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που αφορούσε τη σκυλίτσα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η επιστολή του

Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεθνής διάκριση εκπαιδευτικού της ΔΔΕ Αν. Αττικής
Μαρία Ντέμου: Διεθνής διάκριση για την εκπαιδευτικό στα World Education Medals 2025
Η εκπαιδευτικός Μαρία Ντέμου φιναλίστ στα «World Education Medals 2025» για το καινοτόμο έργο της με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Μαρία Ντέμου: Διεθνής διάκριση για την εκπαιδευτικό στα World Education Medals 2025
ουκρανία
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Κίεβο – Τραυματίες μαθητής και καθηγητής
Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή εμπλοκή ρωσικών υπηρεσιών μετά τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών στο κινητό του 14χρονου δράστη
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Κίεβο – Τραυματίες μαθητής και καθηγητής
διωξεις
Πειθαρχικό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Τρίπολη - Σύλλογοι και σωματεία καλούν σε μαζική διαμαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου
Η Τρίπολη στο επίκεντρο του αγώνα για τη δημόσια εκπαίδευση
Πειθαρχικό νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Τρίπολη - Σύλλογοι και σωματεία καλούν σε μαζική διαμαρτυρία στις 16 Ιανουαρίου