Thumbnail
Τέλος και ο Δραγασάκης από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου, την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ». Διευκρινίζει πάντως ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η παραίτηση Δραγασάκη αναμένεται να επιφέρει νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μια μέρα η ηγεσία του κόμματος πήρε πίσω το απαγορευτικό εμφάνισης των στελεχών του κόμματος σε τηλεοπτικά πάνελ στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Νέας Αριστεράς ενώ αναταράξεις σημειώθηκαν και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με την παρ’ ολίγο απόλυση δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που αφορούσε τη σκυλίτσα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η επιστολή του

Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaitha
Σχολεία: Αλλαγές στα μαθήματα για τον διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας
Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας καλεί σε σχολικές δράσεις ενόψει του διεθνούς ποδηλατικού γύρου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 10 Μαΐου...
Σχολεία: Αλλαγές στα μαθήματα για τον διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας
89ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Εξώδικο στον Δήμο έστειλαν γονείς, ετοιμάζεται συστέγαση 265 μαθητών!
Εξώδικο προς το Δήμο Θεσσαλονίκης έστειλαν οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου - Κοινή ανακοίνωση με τους γονείς του 89ου Δημοτικού
Θεσσαλονίκη: Εξώδικο στον Δήμο έστειλαν γονείς, ετοιμάζεται συστέγαση 265 μαθητών!
aspetemedium-thumb-large.jpg
Μετά τις αντιδράσεις για τις «τρικλοποδιές» στην υπόθεση ένταξης της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ «σέρνεται» σε κάλεσμα για ενημέρωση
Παρέμβαση καθηγητών: «Να προχωρήσει άμεσα η ένταξη» της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ
Μετά τις αντιδράσεις για τις «τρικλοποδιές» στην υπόθεση ένταξης της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ «σέρνεται» σε κάλεσμα για ενημέρωση