Thumbnail
Γ. Δραγασάκης: Η ΠΝΠ εκλαμβάνεται από πολλές επιχειρήσεις ως «σήμα» γενικευμένων μειώσεων και απολύσεων

«Η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία, μετά τον κορονοϊό, θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε σήμερα. Εάν αφήσουμε την ύφεση να βαθύνει, δεν την περιορίσουμε και αυτή γίνει ανεξέλεγκτη, τότε η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Δραγασάκης, δηλώνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος για τη συνέχεια.   

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής, αναφέρθηκε ειδικότερα στην ΠΝΠ «που προβλέπει “ μισό μισθό για μισή εργασία” για τους επόμενους μήνες» θεωρώντας πως αυτή «εκλαμβάνεται από πολλές επιχειρήσεις ως “ σήμα” γενικευμένων μειώσεων και απολύσεων» και «ορισμένοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει και ψιθυρίζουν, δήθεν για λόγους ισονομίας, για μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο». «Αυτές οι λογικές, όχι δεν αντιμετωπίζουν, αλλά βαθαίνουν την ύφεση», σημείωσε. Είπε ότι «κάποιοι σε αυτήν τη συγκυρία θεωρούν ότι βρήκαν τη “ χρυσή ευκαιρία” να ξαναγράψουν το εργατικό δίκαιο», το οποίο, αντίθετα, πρέπει να περιφρουρηθεί. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό ποσοστό του μισθού κάθε εργαζόμενου, όπως κάνουν άλλες χώρες, «αντί για τα -λίγα- 800 ευρώ». 

Πρόσθεσε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη ρευστότητα στην οικονομία «δεν είναι επαρκή». Σχολίασε ότι «σε τέτοιες κρίσεις γίνεται ακόμη πιο φανερό πόσο χρειάζονται θεσμοί όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία ιδρύσαμε το 2019», για να τονίσει ότι άμεσα χρειάζεται να θεσμιστεί το πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, το νομοσχέδιο για τις οποίες παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά ‪την 7η Ιουλίου‬. 

Χαρακτήρισε επιτακτική την έκδοση ευρωομολόγου και σημείωσε ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη, μετά την κρίση, ημέρα και να αποτραπεί «μια νέα γενιά λουκέτων, ανεργίας και φτωχοποίησης». Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι αν σήμερα «ξοδέψουμε» λιγότερα απ' όσα πρέπει για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα το «πληρώσουμε» την επόμενη ημέρα. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως με τη σημερινή κρίση «ένας κόσμος καταρρέει και ένας νέος κόσμος διαμορφώνεται» και πως «το διακύβευμα είναι αν τη νέα σελίδα θα γράψουν οι δυνάμεις που θα καλούν για νέα λιτότητα ή οι δυνάμεις που θα καλούν για βιώσιμη ανάπτυξη και αλληλεγγύη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιοθήκη, βιβλία, ράφι, μελέτη, ανάγνωση
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη...
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
παντειο απδπχ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση