Δόμνα Μιχαηλίδου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Φοβόταν και μέχρι σήμερα η ίδια δεν έχει πάει στην Αστυνομία» - Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξομολογήθηκε την κακοποίηση που υπέστη φίλη της

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, περιέγραψε στο Mega την εμπειρία μιας στενής φίλης που έπεσε θύμα κακοποίησης μέσα στον γάμο της.

«Έχουμε δει και θέλω να είμαι κάθετη, επειδή το έχω δει στο κοντινό μου περιβάλλον, ότι θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς. Θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι κάτι που συμβαίνει στην επαρχία, ότι συμβαίνει σε πολύ χαμηλά εισοδήματα ή κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν και δεν συμβαίνει πια» είπε και αποκάλυψε πως «έχω πολύ κοντινή φίλη μου, η οποία ήταν θύμα κακοποίησης».

Γι’ αυτό και «είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί σε όλες μας. Σε πλούσια ή σε φτωχή, σε γυναίκα που μένει στην Αθήνα ή στην επαρχία, σε νεότερη ή σε μεγαλύτερη, σε πολύ μορφωμένη ή σε λιγότερο μορφωμένη. Όταν θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι συνδεδεμένη με το εισόδημα ή τη μόρφωση, θεωρούν πως εάν μιλήσουν γι’ αυτό, τότε αυτομάτως κατεβαίνουν στα μάτια του κόσμου».

«Ήταν σε γάμο παιδιά, έχει χωρίσει»

Όπως ανέφερε η Δ. Μιχαηλίδου, μόλις η φίλη της την πληροφόρησε για την κακοποίησή της, η ίδια τη συμβούλευσε ν’ απευθυνθεί σε δομές που θα τη βοηθήσουν.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός ομολόγησε ότι η κακοποιημένη φίλη της «φοβόταν πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάει η ίδια άμεσα στην αστυνομία. Ήταν σε γάμο με παιδιά. Για αρχή δεν ήξερε ότι υπάρχουν δομές, το υποψιαζόταν. Πίστευε, όμως, ότι οι κρατικές δομές υποστήριξης είναι δομές που έχουν να κάνουν με πάρα πολύ ταλαιπωρημένο κόσμο, στον οποίο δεν έβαζε τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία».

«Σήμερα έχει χωρίσει, δεν έχει πάρει διαζύγιο ακόμα, αλλά έχει μαζί της τα παιδιά», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να συμβεί σε όλες. Είναι πάρα πολύ κακό για τα παιδιά. Αν μένει γι’ αυτά, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη επ
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων-Τέμπη: «Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει»
Τι ανέφερε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων-Τέμπη: «Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει»
mathimatika
Μαθηματικά Γυμνασίου: Νέα σημαντική οδηγία για τη διδασκαλία τους
Το μάθημα των μαθηματικών σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου είναι ενιαίο και αδιαίρετο που σημαίνει ότι δεν αποτελούν κλάδους το Μέρος Α (Άλγεβρα) και...
Μαθηματικά Γυμνασίου: Νέα σημαντική οδηγία για τη διδασκαλία τους