νέα δημοκρατία
Αναβρασμός στη ΝΔ για την ευρωλίστα: Τι συμβαίνει με Λοβέρδο και Χριστοφιλοπούλου και οι σκέψεις για… Ρέμο και Ρουβά!

Όσοι άκουσαν χθες την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας κράτησαν ορισμένες φράσεις που αφορούσαν τις ευρωεκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας για να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αλλά και για να ενισχυθούν οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν αυτές οι φράσεις και κυρίως η κινητοποίηση που ζητά από τώρα από τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος, προκειμένου όχι μόνο να φέρουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη αλλά και τόσο ισχυρή που δεν θα προκύπτει από το αποτέλεσμα, θέμα πολιτικής σταθερότητας στην χώρα.

Βουλευτές προειδοποιούν: «Θα φάμε ξύλο στις ευρωεκλογές»

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξακολουθούν να είναι πολύ έντονες οι μουρμούρες και η αγωνία για το πιθανό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο βαδίζουμε σε αυτές.

Το topontiki.gr συνομιλώντας με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε απόψεις όπως: «Δεν πρέπει να είμαστε επίμονοι στο φορολογικό νομοσχέδιο, πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται. Δεν πρέπει να βάζουμε απέναντι μας κοινωνικές τάξεις που μας έχουν στηρίξει».

Επίσης: «Θα φάμε πολύ ξύλο στις ευρωεκλογές αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει. Φυσικά θα βγούμε πρώτοι, άλλα αυτό που θα έχει σημασία είναι το ποσοστό».

Ακόμα: «Οι δεξιοί είναι στα κεραμίδια. Δεν έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση  το  μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες στις δημοτικές εκλογές. Ένα μεγάλο κομμάτι της παράταξης θεωρεί ότι προσβάλλεται ιδεολογικά από τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα».

Μάλιστα βουλευτές σημείωναν το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες διαρρέονται στις εφημερίδες υποτιθέμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αλλά ακούγονται κυρίως ονόματα από την κεντροαριστερά (πχ Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου κ.α) και δεν ακούγεται κανένας υποψήφιος από το χώρο της δεξιάς.

Όπως λέει χαρακτηριστικά γαλάζιος βουλευτής της Μακεδονίας «τι πιστεύουν ότι με αυτό το ψηφοδέλτιο θα πάνε οι δεξιοί να ψηφίσουν;».

Μάλιστα υπάρχει ο φόβος μήπως ένα μεγάλο κομμάτι μείνει σπίτι του κι ένα άλλο κομμάτι πάει δεξιότερα στον Βελόπουλο ή και στο κόμμα Νίκη.

Γιατί όπως αναφέρουν, οι απλοί πολίτες θεωρούν ότι δεν διακυβεύεται τίποτα σημαντικό στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να κατανοούν πως αν το πολιτικό κλίμα γίνει πολύ άσχημο, δύσκολα αλλάζει μετά, γιατί οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοτικές εκλογές.

Ο Ρέμος, ο Ρουβάς και ο… Αυτιάς

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλούς βουλευτές έχει προκαλέσει ενόχληση ένα σενάριο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος και έχει να κάνει με το σπάσιμο της χώρας σε 5 περιφέρειες.

Η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι με την λογική ότι έτσι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να κατακτήσει 9 από τις 21 έδρες.

Τώρα αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν το σενάριο που ήθελε τρία προβεβλημένα ονόματα να είναι υποψήφια σε συγκεκριμένες περιφέρειας προκειμένου να φέρουν πολλές ψήφους. Αυτά ήταν ο Αντώνης Ρέμος στην περιφέρεια Μακεδονίας, ο Σάκης Ρουβάς στην Αττική και ο Γιώργος Αυτιάς  στην αλυσίδα των νησιών που θα περιλάμβαναν το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα που θα ήταν μια ενιαία περιφέρεια.

Μουρμούρα επίσης υπάρχει και για το θέμα των δύο θητειών. Υπάρχουν αντιδράσεις για το αναδρομικό της ρύθμισης για δυο θητείες από τη στιγμή που υπάρχει σταυρός. «Όταν υπάρχει σταυρός είναι τραβηγμένο να βάλεις θητεία και μάλιστα αναδρομικά» λένε πολλοί.

Επίσης αυτό που επισημαίνουν είναι ότι αν τελικά οριστούν οι δύο θητείες θα μείνουν εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που δεν μπορεί να ξανακατέβει στην Κρήτη ως βουλευτής από τη στιγμή που στο Ηράκλειο έχει εκλεγεί ο ανιψιός του, αλλά και η Ελίζα Βόζεμπεργκ που και τις δύο φορές κέρδισε δεκάδες χιλιάδες ψήφους και τώρα θα βγει απ’ το παιχνίδι προκειμένου να ωφεληθεί κάποιος νέος υποψήφιος.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρη φωτια
Φωτιές: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη - Εκκένωση περιοχών σε Αχαΐα και Αργολίδα
Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη – Μέτωπα σε Αχαΐα και Αργολίδα
Φωτιές: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη - Εκκένωση περιοχών σε Αχαΐα και Αργολίδα
ekpa
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα
Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού και αγαπητού Συναδέλφου...
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα