εκλογες
Η φθορά της κυβέρνησης είναι πλέον μεγάλη και οι πολίτες επέλεξαν εις ότι αφορά τους ΟΤΑ κατά βάση νέα, άφθαρτα, τεχνοκρατικά και προοδευτικά πρόσωπα όπως ο Δούκας στον Δήμο Αθηναίων, ο Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κτλ.

Ο κόσμος της ευρύτερης κεντροαριστεράς στην Ελλάδα πήρε μια βαθιά ανάσα από τις διπλές εκλογές του Οκτώβρη καθώς οι πολίτες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Πειραιά, της Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Καβάλας, τις Σέρρες είπανε όχι στον κυβερνητικό κατήφορο!

Σχεδόν όλοι, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκαν παμψηφεί στα μεγάλα αστικά, αλλά και επαρχιακά κέντρα.

Γιατί;

Ακριβώς επειδή, η αλαζονεία των κυβερνώντων χτύπησε "κόκκινο" στους πολίτες, σε μια σειρά από αλλεπάλληλες κρίσεις το τελευταίο τρίμηνο.

Παρά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με αυτοδύναμο 41% στις εθνικές εκλογές, τα προβλήματα δεν έδωσαν περιθώρια για άλλες δικαιολογίες από μεριάς Πρωθυπουργού.

Ο λαός είναι αυστηρός κριτής, ιδίως δέ στις δεύτερες τετραετίες κάθε Πρωθυπουργού από τη μεταπολίτευση.

Η φθορά της κυβέρνησης είναι πλέον μεγάλη και οι πολίτες επέλεξαν εις ότι αφορά τους ΟΤΑ κατά βάση νέα, άφθαρτα, τεχνοκρατικά και προοδευτικά πρόσωπα όπως ο Δούκας στον Δήμο Αθηναίων, ο Κουρέτας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κτλ.

Προφανώς, η συμμετοχή των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν μικρότερη σε σχέση με αυτές των εθνικών εκλογών, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κόπωση των πολιτών από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα το 2023.

Κι όμως απομένουν μονάχα 8 μήνες και για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, με τους πολίτες να δίνουν την καταληκτική τους απάντηση στο δίλημμα: ψήφος εμπιστοσύνης στην ίδια φθαρμένη πορεία ή συνέχεια της Αλλαγής μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές(;)

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, οι πολίτες έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο, η ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα όπου άπτονται άμεσα της καθημερινότητας τους, είναι πιο υπαρκτή από ποτέ κι αποτυπώθηκε θαρραλέα και αποφασιστικά στην κάλπη.

Ως εκ τούτου, οι εκάστοτε τοπικοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες οφείλουν να ακούσουν τους πολίτες και να δώσουν λύσεις στα άμεσα προβλήματα τους για την επόμενη 5 ετία.

Καλή αρχή σε κάθε νέο εκλεγέντα Δήμαρχο και Περιφερειάρχη εν Ελλάδι.

Αβραάμ Λαφαζάνης

Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Μέλος του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πείνα στη Γάζα
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Γίωργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί μετά την εκλογική ήττα του 2023 και κατηγορεί την ηγεσία για αποφυγή απολογισμού
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
ipourgeio_paideias
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Προειδοποίηση ΠΟΣΥΠ: Κίνδυνος για ζωές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας