Χατζηδάκης: Τίτλοι τέλους για το market pass
Δεν θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους

O Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτος το market pass, λόγω των δαπανών από τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel, που θα απαιτήσουν έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός μίλησε στον ΑΝΤ1 και τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή με όσους διαπιστωθεί ότι αισχροκερδούν.

Επίσης επεσήμανε πως θα δοθεί κανονικά, όπως έχει εξαγγελθεί, το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ενώ θα προχωρήσει και η αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως είχε προγραμματιστεί.

«Δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια. Να είναι ξεκάθαρο αυτό σε όσους σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Μεγάλες αλυσίδες έφαγαν καμπάνες γιατί θεωρήθηκε ότι αισχροκερδούν.

Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται κάποιοι αυτές τις στιγμές. Το ίδιο έχει γίνει και στην ίδια τη Θεσσαλία, δικαιολογημένη. Είδατε τι έγινε με το νερό και γι’ αυτό μπήκε διατίμηση»

Ερωτώμενος σχετικά με το αν η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία θα συνεχιστεί, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως:  «Θα έχουμε παρόλες τις δυσκολίες, θα έχουμε το επίδομα θέρμανσης όπως καταβλήθηκε και πέρσι. Στη φιλοσοφία του θα έχουμε το επίδομα θέρμανσης.

Κάθε πολιτικός θέλει να λέει μόνο θετικά πράγματα. Καταλαβαίνω τι αρέσει και τι δεν αρέσει. Εδώ περνάμε έναν κάβο, πρέπει να τον περάσουμε όλοι μαζί. Ήταν θετικό που ήρθαν οι τράπεζες και έκαναν αυτή τη συνεισφορά.

Είδα σήμερα τους εφοπλιστές μας που καταλαβαίνω ότι θα κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση. Μαζί πρέπει να προχωρήσουμε, ενωμένοι και σοβαροί όλοι καθένας από τον ρόλο του να δούμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλιτεχνικο χολείο αθηνας
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
«Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό»
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
ΠΟΣΥΠ
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες
Η διάταξη αυτή αντιστρατεύεται θεμελιώδεις αρχές, όπως την ισότητα, την ισονομία και την δικαιοσύνη στην προοπτική πρόσβασης σε θέσεις διδακτικού...
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες