Αχιλλέας Μπέος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντιδράσεις για τον χαρακτηρισμό «Τόφαλος» - «Κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολοτάκια την ώρα! Και δεν χωράει από την πόρτα! Και κρίνει, να πούμε το μέλλον της πόλης!»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και την Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέα Γεωργίου.

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος, δεν δίστασε να προχωρήσει σε εμετικές δηλώσεις αποκαλώντας «Τόφαλο» την Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέα Γεωργίου.

Ο Μπέος κατηγορήθηκε για σεξισμό και 550 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους και ευρύ πολιτικό φάσμα, υπέγραψαν κείμενο – καταγγελία και συγκεντρώνουν για το θέμα υπογραφές, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο δήμαρχος Βόλου, ωστόσο, δηλώνει αμετανόητος και σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης, επέμεινε στον χαρακτηρισμό και τόνισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να πράττει υπέρ του συμφέροντος της πόλης του.

«Εγώ λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Και όχι με τον “Tόφαλο”. Τι σημαίνει τόφαλος; Γιατί πάω να τρελαθώ, θα ξεχάσω και τα ελληνικά. Εγώ δεν είμαι μορφωμένος ξέρετε, είμαι λαϊκός τύπος, απλός. Αν έλεγαν έναν άντρα Τόφαλο είναι σεξιστικό; Ο Τόφαλος αρσιβαρίστας ήτανε από την Πάτρα. Και πρωταθλητής κιόλας.

Από που κι ως που λοιπόν, το “τόφαλος” έχει να κάνει με σεξισμό; Άντε με λέει εμένα ένας τόφαλο – τι είναι; Σεξιστικό σχόλιο; Είναι για τρέλα» ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ερωτηθείς για το λόγο που η κ. Γεωργίου βρέθηκε στο στόχαστρό του, ο δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι είχε υποβληθεί μια μελέτη, «ολοκληρώθηκε ένας φάκελος, και ο δήμος διεκδίκησε και πήρε 760 χιλιάδες για δύο κυκλικούς κόμβους που είναι κομμάτι αναπόσπαστο σε ότι έχει να κάνει με το κυκλοφοριακό θέμα της πόλης. Κι αυτή η κυρία το απέρριψε. Ο κυκλικός κόμβος που εμποδίζει; Και δεν θα τη ρωτήσω ξέρετε...

Το κυκλοφοριακό θέμα, η άσφαλτος, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, ανήκουν στον δήμο».

«Η ίδια έχει κάνει σωρεία παραβάσεων προς όφελος ιδιωτών, έχουνε γίνει καταγγελίες, κι έρχεται τώρα εδώ, ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους, και απορρίπτει αυτούς τους κόμβους, δεν κάνει την θετική εισήγηση» επισήμανε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα ζητούσε συγγνώμη από την κ. Γεωργίου, ο δήμαρχος Βόλου ξεκαθάρισε:

«Τι; Θα προσποιηθώ; Θα κάνω κάτι άλλο; Αυτός είμαι!

Τόφαλος; Με κεφαλαία! Κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολοτάκια την ώρα! Και δεν χωράει από την πόρτα! Και κρίνει, να πούμε το μέλλον της πόλης! Τα 750 χιλιάρικα που χάσαμε».

«Η εμφάνιση δεν είναι κριτήριο, γιατί και η δικιά μου η εμφάνισε δεν είναι κριτήριο. Αλλά είμαι γλυκός στον κόσμο. Τους αρέσω. Ως εμφάνιση δεν είμαι κι εγώ ο πιο ωραίος άντρας. Είμαι ο πιο άσχημος άντρας. Δεν μετράει η εμφάνιση. Είναι σε θέμα χιούμορ, πως εκφράζομαι, τα λέω.

Και τι έγινε δηλαδή; Θα με κρίνουν τώρα εμένα οι – να μην τις / τους χαρακτηρίσω- επειδή είπα τόφαλος; Μην τρελαθώ! Εγώ θα κριθώ για το έργο μου, όχι γιατί είπα τόφαλο την κ. Γεωργίου. Προς Θεού!».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα