Αχιλλέας Μπέος
Αντιδράσεις για τον χαρακτηρισμό «Τόφαλος» - «Κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολοτάκια την ώρα! Και δεν χωράει από την πόρτα! Και κρίνει, να πούμε το μέλλον της πόλης!»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και την Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέα Γεωργίου.

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος, δεν δίστασε να προχωρήσει σε εμετικές δηλώσεις αποκαλώντας «Τόφαλο» την Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέα Γεωργίου.

Ο Μπέος κατηγορήθηκε για σεξισμό και 550 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους και ευρύ πολιτικό φάσμα, υπέγραψαν κείμενο – καταγγελία και συγκεντρώνουν για το θέμα υπογραφές, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο δήμαρχος Βόλου, ωστόσο, δηλώνει αμετανόητος και σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης, επέμεινε στον χαρακτηρισμό και τόνισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να πράττει υπέρ του συμφέροντος της πόλης του.

«Εγώ λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Και όχι με τον “Tόφαλο”. Τι σημαίνει τόφαλος; Γιατί πάω να τρελαθώ, θα ξεχάσω και τα ελληνικά. Εγώ δεν είμαι μορφωμένος ξέρετε, είμαι λαϊκός τύπος, απλός. Αν έλεγαν έναν άντρα Τόφαλο είναι σεξιστικό; Ο Τόφαλος αρσιβαρίστας ήτανε από την Πάτρα. Και πρωταθλητής κιόλας.

Από που κι ως που λοιπόν, το “τόφαλος” έχει να κάνει με σεξισμό; Άντε με λέει εμένα ένας τόφαλο – τι είναι; Σεξιστικό σχόλιο; Είναι για τρέλα» ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ερωτηθείς για το λόγο που η κ. Γεωργίου βρέθηκε στο στόχαστρό του, ο δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι είχε υποβληθεί μια μελέτη, «ολοκληρώθηκε ένας φάκελος, και ο δήμος διεκδίκησε και πήρε 760 χιλιάδες για δύο κυκλικούς κόμβους που είναι κομμάτι αναπόσπαστο σε ότι έχει να κάνει με το κυκλοφοριακό θέμα της πόλης. Κι αυτή η κυρία το απέρριψε. Ο κυκλικός κόμβος που εμποδίζει; Και δεν θα τη ρωτήσω ξέρετε...

Το κυκλοφοριακό θέμα, η άσφαλτος, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, ανήκουν στον δήμο».

«Η ίδια έχει κάνει σωρεία παραβάσεων προς όφελος ιδιωτών, έχουνε γίνει καταγγελίες, κι έρχεται τώρα εδώ, ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους, και απορρίπτει αυτούς τους κόμβους, δεν κάνει την θετική εισήγηση» επισήμανε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα ζητούσε συγγνώμη από την κ. Γεωργίου, ο δήμαρχος Βόλου ξεκαθάρισε:

«Τι; Θα προσποιηθώ; Θα κάνω κάτι άλλο; Αυτός είμαι!

Τόφαλος; Με κεφαλαία! Κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολοτάκια την ώρα! Και δεν χωράει από την πόρτα! Και κρίνει, να πούμε το μέλλον της πόλης! Τα 750 χιλιάρικα που χάσαμε».

«Η εμφάνιση δεν είναι κριτήριο, γιατί και η δικιά μου η εμφάνισε δεν είναι κριτήριο. Αλλά είμαι γλυκός στον κόσμο. Τους αρέσω. Ως εμφάνιση δεν είμαι κι εγώ ο πιο ωραίος άντρας. Είμαι ο πιο άσχημος άντρας. Δεν μετράει η εμφάνιση. Είναι σε θέμα χιούμορ, πως εκφράζομαι, τα λέω.

Και τι έγινε δηλαδή; Θα με κρίνουν τώρα εμένα οι – να μην τις / τους χαρακτηρίσω- επειδή είπα τόφαλος; Μην τρελαθώ! Εγώ θα κριθώ για το έργο μου, όχι γιατί είπα τόφαλο την κ. Γεωργίου. Προς Θεού!».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας