ΝΑΤΟ: Ποια ελληνικά νησιά εξετάζονται για στρατιωτικές βάσεις
Τα δύο ελληνικά νησιά που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται για δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στα ελληνικά νησιά.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) και ζητά από τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να υποβάλουν από κοινού στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση, για τη σχέση ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων βάσεων.

Ήδη οι ΗΠΑ διατηρούν βάση σε ελληνικό νησί και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας «Βήμα», στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε συζήτηση για τη δημιουργία μιας αμερικανικής βάσης, εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων, στην Κάρπαθο.

Το θέμα τότε δεν προχώρησε, όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον και ήδη ακούγονται δύο νησιά που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αμερικανικές βάσεις. Πρόκειται για τη Σκύρο και τη Λήμνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαζιας
Ζιαζιάς κατά Γεωργιάδη: «Το βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί επίθεσης»
Ζιαζιάς κατά Γεωργιάδη: Κλιμακώνεται η σύγκρουση μετά το επεισόδιο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Ζιαζιάς κατά Γεωργιάδη: «Το βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί επίθεσης»