τζουμακασ
Το ανακοίνωσε πριν από λίγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο Στέφανος Τζουμάκας, ενώ έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος της Κουμουνδούρου δεν βρισκόταν μεταξύ των ονομάτων που είχαν ακουστεί για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Το ανακοίνωσε πριν από λίγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο της υποψηφιότητάς του, ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μπορεί να συμβάλει «με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού».

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναμένεται να επισημοποιηθεί και η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά, ενώ άλλα ονόματα προσώπων που φέρονται να ενδιαφέρονται για την ηγεσία του κόμματος είναι αυτά του Παύλου Πολάκη και της Ρένας Δούρου.

Ποιος είναι ο Στέφανος Τζουμάκας

Ο Στέφανος Τζουμάκας γεννήθηκε το 1946 στον Καταρράκτη Άρτας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΦΕΕ και Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Από το 1981 ως το 2007 ήταν βουλευτής Β' Αθηνών και το ίδιο διάστημα διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1986-1988), υφυπουργός Παιδείας (1988), υπουργός Εργασίας (1995-1996) και υπουργός Γεωργίας (1996-1998). Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου.

Στις 12 Ιανουαρίου 2012 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στις 24 Ιουλίου του 2013 ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, υπογράφοντας δελτίο τύπου ως «Πρωτοβουλία για την Ίδρυση Σοσιαλιστικού Κόμματος», το οποίο στην πορεία μετονομάστηκε ως Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το κόμμα συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014 συγκεντρώνοντας 11.062 ψήφους που αντιστοιχούν στο 0,19% των εγκύρων ψήφων.

Το 2019 συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα σε συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και το 2022 ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πικροδάφνη σε σχολείο
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
Η εγκύκλιος του ΕΟΔΥ που προκάλεσε την οργή των περιβαλλοντολόγων
Διχάζει η πικροδάφνη στα σχολεία: Υγειονομικός κίνδυνος ή άδικη στοχοποίηση ενός ανθεκτικού φυτού;
ypologistis-xaker-xakarisma.jpg
Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ
Το «μοιραίο» λάθος των χάκερ - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση;
Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» από τη Ρωσία: Στο στόχαστρο το ελληνικό ΓΕΕΘΑ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ
πικροδάφνη
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις δηλητηριάσεις στην Ελλάδα
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
λαζαριδης
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
Πολιτική θύελλα για τον Μακάριο Λαζαρίδη: Οι καταγγελίες για τη σύζυγό του και το «θολό» πτυχίο
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»