Μέσω κάρτας θα πληρώνονται τα επιδόματα – Τέλος οι τραπεζικοί λογαριασμοί
Οι αλλαγές του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε τις προγραμματικές δηλώσεις αναφέροντας ότι οι προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες θα πληρώνονται έως το τέλος του έτους τα περισσότερα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή της πλειονότητας των επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας, καθώς σήμερα μόνο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καταβάλλεται μέσω κάρτας και ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ μόνο για το μισό ποσό.

Αντίθετα, οι πληρωμές θα γίνονται σε προπληρωμένες κάρτες, που δεν θα υπάρχει η πιθανότητα για ανάληψη από ΑΤΜ.

Επιπλέον, όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη θα φτιαχτεί μια νέα ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι δικαιούχοι των επιδομάτων θα κάνουν εκεί τις αιτήσεις.

Όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τα επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ πληρώνονται μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό του δικαιούχου.

Μεταξύ των παροχών που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμών θα είναι τα επιδόματα γέννησης, παιδιού, στέγασης, ανεργίας, μακροχρόνιας ανεργίας κλπ.

Ποιες είναι οι αλλαγές

Η νέα υπουργός Οικογένειας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης «σκιαγράφησε» τις νέες πρωτοβουλίες της, που θα συνδέονται με την δημιουργία μιας ενιαίας ηλεκτρονικής πύλης για όλα τα επιδόματα, με αυτοματοποιημένο έλεγχο και εναρμόνιση των κριτηρίων.

«Θεσπίζουμε τις προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας» ανέφερε.

Οι περισσότερες συναλλαγές των κατόχων προπληρωμένων καρτών θα γίνονται σε POS ή με χρήση άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Παράλληλα θα επιβληθεί όριο στα μετρητά που θα μπορούν να αποσύρουν οι δικαιούχοι, χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους.

Ήδη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αναμένουν την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προκειμένου να αναλάβουν τις προδιαγραφές των νέων καρτών, την έκδοση και διανομή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αυτές είναι οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Νέο έκτακτο δελτίο - Πότε κορυφώνεται η ζέστη, «καρφωμένο» πάνω από τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αυτές είναι οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες
panepistimio peiraiws
Μηχανογραφικό 2024: Γιατί να επιλέξεις το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Παν.Πειραιά
Γιατί το τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ξεχωρίζει! Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή του στο Μηχανογραφικό και...
Μηχανογραφικό 2024: Γιατί να επιλέξεις το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Παν.Πειραιά