Σκρέκας (2)
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας σχετικά με τον πληθωρισμό

Στο ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ακρίβεια

Ερωτηθείς για την ακρίβεια ο κ. Σκρέκας είπε ότι «πράγματι ο πληθωρισμός επιμένει και ταλαιπωρεί την ελληνική οικογένεια. Για να είμαστε ακριβείς, ο συνολικός πληθωρισμός είναι 2%, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, αλλά στα τρόφιμα είναι περίπου στο 12% και πραγματικά αυτό δυσκολεύει πολύ την ελληνική οικογένεια» και πρόσθεσε ότι «ενώ σε μία σειρά από προϊόντα διατροφής έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού προέρχεται από τα φρούτα που έχουμε γύρω στο 28%».

«Η κλιματική κρίση έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες και αυτό έχει εκτινάξει τις τιμές. Επίσης, ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, δεν υπάρχουν. Πρόκειται για δύο δομικά στοιχεία που ανεβάζουν τις τιμές» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα ώστε να τιθασεύσουμε αυτόν τον εισαγόμενο πληθωρισμό» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε ότι ένα από τα μέτρα της προηγούμενης τετραετίας, «το καλάθι του νοικοκυριού», θα συνεχιστεί.

Αισχροκέρδεια

Αναφορικά με το ζήτημα της αισχροκέρδειας, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «θα επιβληθεί πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα σούπερ μάρκετ και θα επεκταθούν και στους προμηθευτές, στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά και στους παραγωγούς εντός Ελλάδας».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στην πολιτική βούλησή μας προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ, «γίνονται αυτή τη στιγμή μαζικοί έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης που επιχειρούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, διαθέτοντας απομιμήσεις που τις τιμολογούσαν ακριβότερα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα