κουτσούμπας
«Περιττό να πω το αυτονόητο: Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «απάντησε» σε όλα όσα είπε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και τόνισε ότι οι 21 βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό.

Μάλιστα τόνισε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ δείχνουν «ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων «ματωμένα πλεονάσματα».

Αναφερόμενος στους «μπλε φακέλους» της κυβέρνησης,  είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «καλαίσθητοι εξωτερικά, τρομακτικοί στο περιεχόμενο».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προαναγγέλλοντας αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, ενώ επισήμανε ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς την Υγεία, χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τον στρατό και την Πυροσβεστική, «για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας».

Αποκάλεσε «φασιστικό μόρφωμα» τους Σπαρτιάτες και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

Άσκησε κριτική στο λεγόμενο «ψηφιακό κράτος», ειδικά στις περιπτώσεις που οι δυνατότητες αυτές χρησιμοποιούνται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που δεν απέτρεψε τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, δήλωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης, όχι μόνο δεν βελτίωσαν τις συνθήκες εργασίας αλλά επιδείνωσαν το «καθεστώς γαλέρας», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση μίλησε για το πρόσφατο περιστατικό στη Ρόδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να τον χαίρεστε τέτοιο τουρισμό!».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και για τα συνεχιζόμενα εργασιακά προβλήματα των ναυτεργατών.

Και έκλεισε ως έξης: «Περιττό να πω το αυτονόητο: Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά