κουτσούμπας
«Περιττό να πω το αυτονόητο: Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «απάντησε» σε όλα όσα είπε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και τόνισε ότι οι 21 βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό.

Μάλιστα τόνισε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ δείχνουν «ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων «ματωμένα πλεονάσματα».

Αναφερόμενος στους «μπλε φακέλους» της κυβέρνησης,  είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «καλαίσθητοι εξωτερικά, τρομακτικοί στο περιεχόμενο».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προαναγγέλλοντας αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, ενώ επισήμανε ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς την Υγεία, χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τον στρατό και την Πυροσβεστική, «για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας».

Αποκάλεσε «φασιστικό μόρφωμα» τους Σπαρτιάτες και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

Άσκησε κριτική στο λεγόμενο «ψηφιακό κράτος», ειδικά στις περιπτώσεις που οι δυνατότητες αυτές χρησιμοποιούνται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που δεν απέτρεψε τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, δήλωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης, όχι μόνο δεν βελτίωσαν τις συνθήκες εργασίας αλλά επιδείνωσαν το «καθεστώς γαλέρας», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση μίλησε για το πρόσφατο περιστατικό στη Ρόδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να τον χαίρεστε τέτοιο τουρισμό!».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και για τα συνεχιζόμενα εργασιακά προβλήματα των ναυτεργατών.

Και έκλεισε ως έξης: «Περιττό να πω το αυτονόητο: Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανου
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
Αποχώρησε από το συλλαλητήριο αφήνοντας αιχμές για την οργανωτική επιτροπή
Μ. Καρυστιανού – Τέμπη: «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω. Είχα έτοιμη την ομιλία μου»
καισαριανή
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής
Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιστορικής συλλογής που είχε βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία – «Μνημείο εθνικής μνήμης» τα ντοκουμέντα της Αντίστασης
Μενδώνη: Στο Ελληνικό Δημόσιο οι φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής