karamanlis-kostas
Ο Καραμανλής ζήτησε από τον Μητσοτάκη να μην τον βάλει στην κυβέρνηση

Συνάντηση με τον πρώην υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή είχε πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ο βουλευτής ζήτησε να μείνει εκτός κυβέρνησης.

Ο επανεκλεγείς πρώτος σε σταυρούς στις Σέρρες στις πρώτες εκλογές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για την προεκλογική εκστρατεία στην περιφέρεια του εν όψει των δεύτερων εκλογών. Δήλωσε μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε ούτως ή άλλως να μετέχει στη νέα κυβέρνηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τον κ. Καραμανλή ότι από τη στιγμή που είχε πάρει την πρωτοβουλία να παραιτηθεί από το υπουργικό του αξίωμα, θα παραμείνει και εκτός κυβέρνησης, καθώς η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και η δικογραφία λογικά θα έρθει και στη νέα Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις πρώτες εκλογές, ο κ. Καραμανλής σε δήλωση του είχε εκφράσει τη συγκίνηση του “για την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Σερραίες και οι Σερραίοι, στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα.”

Σχολίασε μάλιστα την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις Σέρρες και το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Για πρώτη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε στις Σέρρες για να αναμετρηθεί προσωπικά με έναν υποψήφιο βουλευτή. Συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη.

Γιατί οι Σέρρες απέδειξαν ότι πράγματι είναι ένα Κάστρο της Δημοκρατίας. Και τα Κάστρα δεν πέφτουν με δημαγωγία και κυνικές λαϊκίστικες πρακτικές. Τα Κάστρα μένουν όρθια διότι υπάρχουν οι Πολίτες που ξεχωρίζουν κι αναδεικνύουν την αλήθεια και τιμωρούν τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

Ενώ στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας δεν ήταν ξανά στο ψηφοδέλτιο των Σερρών στις δεύτερες εκλογές.

«38 μέρες. Τόσο κράτησε το ξαφνικό «ενδιαφέρον» του κ. Τσίπρα για τις Σέρρες», είχε αναφέρει ειδικότερα ο κ. Καραμανλής.

Στις εκλογές της 21ης Μαϊου η ΝΔ είχε λάβει στις Σέρρες 46,98% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, με τον κ. Καραμανλή να έρχεται πρώτος με 12.194 σταυρούς.

Στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου, η ΝΔ έλαβε στις Σέρρες 45,68% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,87%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ εκδηλώσεων σε Αττική και Περιφέρεια με φόντο "Ιθάκη" και Κεντροαριστερά
Πέντε διαδοχικές παρεμβάσεις στον Βόρειο Τομέα για τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσίαση της «Ιθάκης» στη Λάρισα και νέο κάλεσμα από τη Μεσσηνία
Αλέξης Τσίπρας: Μπαράζ εκδηλώσεων σε Αττική και Περιφέρεια με φόντο "Ιθάκη" και Κεντροαριστερά
Κλειστό σχολείο με λουκέτο
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι αλλάζει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας
Με πρότυπο τα «κλειστά σχολεία» η αναστολή μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας – Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι αλλάζει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας