Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εκείνοι που πρώτευσαν σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είτε υποβιβάστηκαν σε κατώτερες θέσεις είτε βρέθηκαν εκτός λίστας

Έντονες αντιδράσεις και αλλά και αποχωρήσεις έφεραν στους κόλπους της Πλεύσης Ελευθερίας  οι διορισμοί «ημετέρων» σχετικά με τις αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου οι οποίες, υπενθυμίζεται, γίνονται χωρίς σταυρό.

Όπως συνέβη και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, εκείνοι που πρώτευσαν σε σταυρούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου, είτε υποβιβάστηκαν σε κατώτερες θέσεις είτε βρέθηκαν εκτός λίστας. Αλλά και η ίδια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας άλλαξε εκλογική περιφέρεια και από την Α’ όπου ήταν υποψήφια τον Μάιο, επέλεξε τώρα τη Β’.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του makthes.gr, στην Α’ Θεσσαλονίκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε αυτή τη φορά ο Μιχάλης Χουρδάκης ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου είχε τερματίσει στην τελευταία θέση, λαμβάνοντας 3.468 σταυρούς. Πρώτη είχε έρθει η Ελένη Σαπουνίδου με 6.788 σταυρούς η οποία δεν συμμετέχει καν στο ψηφοδέλτιο του Ιουνίου. Εκτός ψηφοδελτίου είναι και ο Μιχάλης Δάμαρης που είχε έρθει δεύτερος με 4.526 σταυρούς. Στη ψηφοδέλτιο παρέμεινε ο Γιώργος Καλεαδής ο οποίος είχε πάρει 3.803 σταυρούς ενώ εισήλθαν οι Γιάννης Νισύριος και Κλυταιμνήστρα Σιμιτσή.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ

1. Χουρδάκης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου

2. Νικοπούλου Κατερίνα του Δήμου

3. Καλεαδής Γεώργιος του Ευσταθίου

4. Νισύριος Ιωάννης του Δημητρίου

5. Σιμιτσή Κλυταιμνήστρα του Κωνσταντίνου

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 21ης ΜΑΪΟΥ

1. Κωνσταντοπούλου Ζωή 14.969

2. Σαπουνίδου Ελένη 6.788

3. Δάμαρης Μιχαήλ 4.526

4. Καλεαδής Γιώργος 3.803

5. Χουρδάκης Μιχαήλ 3.468

Όπως αναφέρει το makthes.gr, στη Β΄ Θεσσαλονίκης η πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του Μαΐου Νικολέττα Μπουραζάνη (είχε πάρει 3.362 σταυρούς) τοποθετήθηκε αιφνιδίως και απροειδοποίητα στην τελευταία θέση! Πρόκειται για εκπαιδευτικό, μέλος μονογονεϊκής οικογένειας η οποία έδωσε τεράστιο αγώνα που στέφθηκε μάλιστα με επιτυχία. Ως ανταμοιβή της εισέπραξε την τοποθέτησή της στην τελευταία θέση. Η κ. Μπουραζάνη είναι μεταξύ αυτών που κατήγγειλαν την κ. Κωνσταντοπούλου για τις αλλαγές που έκανε στα ψηφοδέλτια, παραβλέποντας τη λαϊκή βούληση και δήλωσε, όπως και οι υπόλοιποι, ότι αποχωρεί από το κόμμα.

Στη θέση της, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, κάτω από το όνομα της κ. Κωνσταντοπούλου, τοποθετήθηκε η συμβολαιογράφος Αρετή Παπαϊωάννου η οποία είχε έρθει δεύτερη στις εκλογές του Μαΐου λαμβάνοντας 3.293 σταυρούς.

Σημειώνεται, δε, ότι η κ. Παπαϊωάννου είναι μητέρα του κ. Χουρδάκη ο οποίος τοποθετήθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις αλλαγές αυτές στα ψηφοδέλτια η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους υποψηφίους οι οποίοι τις πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ

1. Κωνσταντοπούλου Ζωή

2. Παπαϊωάννου Αρετή

3. Ιβάνοβιτς Χρήστος

4. Τάτσικας Χρήστος

5. Τσαβδάρης Αντώνης

6. Λέκκας Αθανάσιος

7. Μπουραζάνη Νικολέττα

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 21ης ΜΑΪΟΥ

1. Μπουραζάνη Νικολέττα 3.362

2. Παπαϊωάννου Αρετή 3.293

3. Λέκκας Αθανάσιος 1.821

4. Ιβάνοβιτς Χρήστος 1.566

5. Τσαβδάρης Αντώνιος 1.560

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα