Εκλογές
Από τους Τραμπιστές στον... ασυρματιστή που «είδε εξωγήινους» το 1978

Όλα τα είδη του πολιτικού βασιλείου θα μετέχουν για μια ακόμα φορά στις εθνικές εκλογές καθώς ο τελικός κατάλογος των κομμάτων που πήραν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να μετέχουν στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, εκτός από τις παραδοσιακές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, περιλαμβάνει Τραμπιστές, Σπαρτιάτες και… UFO.

Πέραν αυτών, το εισιτήριο για την τελική εκλογική αναμέτρηση πήραν η Αφροδίτη Λατινοπούλου υπό τη νέα κομματική ονομασία «Φωνή Λογικής» και οι Εμφιετζόγλου - Μπογδάνος με τον «Πατριωτικό Συνασπισμό».

Πιο αναλυτικά, μεταξύ των υποψήφιων κομμάτων εντοπίζονται και τα:

  • Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

Πρόκειται για ακόμα ένα κομματίδιο που τοποθετείται δεξιότερα της ΝΔ οι ιδρυτές του οποίου ενστερνίζονται τις ρεπουμπλικανικές ιδέες και ιδίως τις απόψεις του Ντόναλντ Τράμπ. Πάντως, το επίσημο παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ελλάδα έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τους μιμητές του, μιλώντας για σφετερισμό.

  • Πατριωτικός Συνασπισμός

Οι Εμφιετζόγλου - Μπογδάνος έφαγαν «πόρτα» από τον Άρειο Πάγο για τις εκλογές του Μαΐου καθώς το κόμμα τους «Πατριωτική Ένωση» καταγγέλθηκε για ονοματοκλοπή αλλά και για οικειοποίηση του «Ήλιου της Βεργίνας». Πήραν όμως την έγκριση για την συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου υπό νέο τίτλο: «Πατριωτικός Συνασπισμός» που συμβολίζει την σύμπραξη διαφόρων δεξιών σχηματισμών.

Ανάμεσά τους και τρία κόμματα που μετείχαν στις εκλογές του Μαΐου, το Κίνημα 21 του Ζώη Μπέχλη (34.920 ψήφοι), οι Ελεύθεροι Ξανά του Φαίδωνα Βόβολη (20.429 ψήφοι) και το Τώρα Όλοι Μαζί (ΤΟΛΜΑ) του Αθανάσιου Κολυβά (14.059 ψήφοι).

  • Φωνή Λογικής

Αποτελεί την νέα μαρκίζα του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονικιά πολιτικός είχε επιχειρήσει να κατέβει και στις εκλογές του Μαΐου αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο μετά από καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος της ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για ονοματοκλοπή.

  • Παναθηναϊκό Κίνημα

Με σύμβολο το τριφύλλι και σαφείς αναφορές στον ομώνυμο αθλητικό σύλλογο το πράσινο κίνημα κάνει την επανεμφάνισή του μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Είχε λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του 2014 συγκεντρώνοντας 0,74%.

  • Ευ-Κίνηση

Το κόμμα των ξύλινων ποδηλάτων του επιχειρηματία Πολ Ευμορφίδη πήρε αυτή την φορά έγκριση από το ανώτατο δικαστήριο. Οι ιδρυτές του «Ευ-Κίνηση» προβάλουν θέματα οικολογίας και τρόπου ζωής.

  • Σπαρτιάτες

Επικεφαλής των «Σπαρτιατών» εμφανίζεται ο κ. Βασίλης Στίγκας που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 35 «σταυρούς». Το κόμμα κινείται στον ακροδεξιό χώρο.

Σπέντζας Πολύκαρπος ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Πρόκειται για μεμονωμένο υποψήφιο, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε επαφή με εξωγήινους το 1978 όταν έπλεε στην περιοχή των Βερμούδων. Ο κ. Σπέντζας δηλώνει συνταξιούχος ναυτικός και πρώην ασυρματιστής του πλοίου «ΠΟΘΥΤΗ».

  • Πράσινο και Μωβ

Τα μέλη του κόμματος μιλούν για τον φιλελευθερισμό και την οικολογία. Συνεπικεφαλής είναι η Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο Δομίνικος Χρυσίδης, ενώ μετέχουν και παλιά στελέχη του χώρου όπως Νίκος Χρυσόγελος και άλλοι.

  • Ψηφιακός Ελληνισμός Εν Το Όλον

Ιδρυτής του κόμματος-matrix ο Εμμανουήλ Μητσοτάκης του Νικολάου, αναλυτής συστημάτων πληροφορικής, οικονομικών συστημάτων και συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής. Το κόμμα, αν και προωθεί την ιδέα του ψηφιακού ελληνισμού δεν έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ταυτοτητα
Νέες ταυτότητες: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις- Αναλυτικά η διαδικασία
Πότε ξεκινά η έκδοση, πόσο θα κοστίζει, πότε λήγουν οι παλιές - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Νέες ταυτότητες: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις- Αναλυτικά η διαδικασία