Γεωργούλης2
Alexandros Michailidis/SOOC
Νέα ημερομηνία για την ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Την Τρίτη 30 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμός και ξυλοδαρμό σε βάρος δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία

Χθες, 23 Μαΐου η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων έκανε την πρώτη συνεδρίαση για την υπόθεση, στην οποία είχε κληθεί και ο Αλέξης Γεωργούλης, ωστόσο είχε ενημερώσει πως θα απουσιάζει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εφόσον η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα (30/5), θεωρητικά θα μπορούσε η υπόθεση να πάει στην μίνι ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιείται 31-1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως μόνο εάν αρθεί η βουλευτική ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη θα μπορέσει ο ίδιος και οι δικηγόροι του να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία της υπόθεσης.

Επιπλέον, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει συνολικά 4 επιστολές, τόσο προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τόσο προς την Επιτροπή Νομικών υποθέσεων μέσω των οποίων ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών της άρσης ασυλίας του.

Στις 17 Απριλίου 2023, η Πρόεδρος του ΕΚ είχε ανακοινώσει κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι είχε λάβει από τις βελγικές αρχές αίτημα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
Μια «σιωπηλή βία» που διαβρώνει τα θεμέλια της παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο ψυχολογικού εκφοβισμού και επαγγελματικής εξόντωσης
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το μέλλον της μάθησης...
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Σοφία Χρηστίδου
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας
Παρέμβαση από τους γονείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας