εκλογές
EUROKINISSI
Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αποκαλύπτοντας πότε θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον νικητή και τα ποσοστά των κομμάτων.

Εκλογές 2023: Πριν τις 12 το βράδυ η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα είναι έτοιμο το 80% των αποτελεσμάτων. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε και ότι, πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, θα έχουμε και μία πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δήλωση Βελόπουλου, περί κατάθεσης αίτησης, από τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, στη διακομματική, για τον έλεγχο του λογισμικού που επεξεργάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, «θα υπάρχουν τάμπλετ σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Επίσης ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα κρατάει κι αυτός τάμπλετ, ενώ όποιος θέλει θα μπορεί να είναι παρών και να παρακολουθεί τη διαδικασία». «Το κάθε εκλογικό κέντρο θα βγάζει τις ψήφους, αλλά το άθροισμα που παλιά καταγραφόταν με το χέρι, τώρα θα γίνεται με αυτόματη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσιακή υπουργό για να βγει το αποτέλεσμα πολύ νωρίτερα», σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Κόντρα Κεραμέως - Γεροβασίλη για την ΕΒΕ: «Θα τινάξουν στον αέρα τις Πανελλήνιες» - «20.000 παιδιά μένουν εκτός Πανεπιστημίων» | Έθνος (ethnos.gr)

Σάλος με την κηδεία του Γιάννη Βογιατζή: Δεν θα αποτεφρωθεί τελικά – Τι δήλωσε ο γιος του τραγουδιστή | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Ενίσχυση συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ και Εκκλησίας Κύπρου με έμφαση στην εκπαίδευση
Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ.Γεώργιο
Ενίσχυση συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ και Εκκλησίας Κύπρου με έμφαση στην εκπαίδευση
Σκρέτας
Παιδαγωγική αντιμετώπιση καταγγελιών σε εκπαιδευτικούς από γονείς
Η παιδαγωγική αντιμετώπιση καταγγελιών από γονείς απαιτεί ψυχραιμία, ενεργητική ακρόαση και άμεση, διαφανή επικοινωνία
Παιδαγωγική αντιμετώπιση καταγγελιών σε εκπαιδευτικούς από γονείς
Προκήρυξη
Προκήρυξη ΥΠΑΙΘΑ: 50 επιστημονικές μετακινήσεις σε 17 χώρες το 2026
Άνοιξαν οι αιτήσεις για 50 θέσεις στα Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών 2026 - Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή
Προκήρυξη ΥΠΑΙΘΑ: 50 επιστημονικές μετακινήσεις σε 17 χώρες το 2026