Αλέξης Γεωργούλης
Τρεις νέες καταγγελίες «χαντακώνουν» τον Αλέξη Γεωργούλη

Τρεις νέες «βόμβες» σκάνε στα χέρια του Αλέξη Γεωργούλη, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

Ο ευρωβουλευτής, ο οποίος ετέθη εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας της Αριστεράς, δηλώνει αθώος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές.

Από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει οποιαδήποτε κάλυψη για τον ευρωβουλευτή τόσο από την ηγεσία του κόμματος όσο και από τις δηλώσεις όλων των στελεχών που έχουν τοποθετηθεί για το θέμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη σε σχέση με το ποιος διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στον Τύπο παρά τη θέλησή της.

Για τις νέες καταγγελίες

Σύμφωνα με το Mega, οι τρεις νέες καταγγελίες θα προέρχονται από εργαζόμενους στο γραφείο του – τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξη Γεωργούλη ήδη από τους πρώτους μήνες του στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη υπόθεση σχετίζεται με ασκούμενη στο γραφείο του, η οποία κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη, ενώ ανάλογο περιεχόμενο έχει και η υπόθεση ενός άνδρα, μόνιμου υπαλλήλου στο γραφείου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασκούμενη έκανε αναφορά στο γραφείο προσωπικού, ενώ και οι δύο εργαζόμενοι έφυγαν από το γραφείο του Γεωργούλη.

«Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν», υποστηρίζει από τη δική του μερικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η τρίτη περίπτωση σχετίζεται με υπάλληλο στο γραφείο του, η οποία φέρεται να βγήκε με τον Αλέξη Γεωργούλη για ποτό και εκείνος της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε στάση αναμονής χωρίς να έχει κάνει καταγγελία.

Πότε θα γίνει η άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Για βιασμό και σωματική βλάβη καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη η Ελένη Χρονοπούλου, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Mega ο δικηγόρος της, Σπήλιος Σπηλιάκος, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τον χρόνο άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή:

«Φαντάζομαι είναι ζήτημα καθυστέρησης των βελγικών Αρχών. Η καταγγελία είχε ονομαστικοποιηθεί ήδη από το Μάιο του 2020. Έζησε έναν Γολγοθά αλλά όπως θα δείτε και από απλή ανάγνωση του βιογραφικού της, είναι ένας άνθρωπος πολύ δυνατός».

Σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, αναμένεται να λάβουν τη δικογραφία οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη.

Πάντως, η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή φαίνεται ότι θα πάρει χρόνο, καθώς στην ατζέντα της JURI την επόμενη εβδομάδα δεν περιλαμβάνεται η υπόθεση Γεωργούλη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση ειδικά για την καταγγελία σε βάρος του.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια συνεδρίαση προκειμένου να οριστούν οι συντονιστές για τον συγκεκριμένο φάκελο και σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθεί ο ευρωβουλευτής να μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή, αλλά και να γίνει η ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δημοτική αστυνομία
Νίκη Κεραμέως: Τον Ιανουάριο βγαίνει η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία - Πόσοι θα προσληφθούν
Ο κύβος ερρίφθη! 1213 προσλήψεις - Αίτηση και από απόφοιτους Λυκείου
Νίκη Κεραμέως: Τον Ιανουάριο βγαίνει η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία - Πόσοι θα προσληφθούν