Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με τις ψήφους ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η τροπολογία με την οποία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών από όλους τους ανώτατους δικαστικούς που συνθέτουν το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και όχι μόνο από μια πενταμελής Επιτροπή του, υπερψηφίστηκε με ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας. ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μέρα 25 την καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού - Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα - Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Το σχέδιο νόμου επί της Αρχής ψηφίστηκε από τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες πέντε υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν έκανε δεκτή καμία από τις 19 βουλευτικές τροπολογίες και συνεπώς δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας την διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον 'Αρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες