Ραγκούσης
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με την παύση λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Δηλώσεις έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά την επίσκεψή του στη Λάρισα και τη συνάντησή του με εργαζόμενους και σταθμάρχες, τονίζοντας πως, «συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια να επιτελέσουμε το καθήκον μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε όλη η αλήθεια να έρθει στο φως. Και αυτό ως τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα τα θύματα αυτής της αδιανόητης τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο».

Τι έδειξαν οι συνομιλίες

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι από τις συνομιλίες που είχε με εν ενεργεία σταθμάρχες «προέκυψε ένα πολύ σοβαρό νέο δεδομένο, για το οποίο εμείς θα ενημερώσουμε αρμοδίως και θα προβούμε στις αναλυτικές και επίσημες δηλώσεις και το οποίο σίγουρα θα ρίξει περισσότερο φως στο ποιες είναι τελικά και πού ανήκουν οι ευθύνες για αυτή τη μεγάλη εθνική τραγωδία». Σημείωσε ότι «τα νέα δεδομένα, έχουν να κάνουν με την τηλεδιοίκηση, που όπως μας είπαν οι εν ενεργεία σταθμάρχες, υπήρχε και λειτουργούσε στο σταθμό της Λάρισας μέχρι το καλοκαίρι του 2019, όπου και ξέσπασε μια πυρκαγιά στον σταθμό Ζαχάρεως και που αυτή η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα από τότε να τερματιστεί η λειτουργία της τηλεδιοίκησης». Προσέθεσε ότι «εκείνη την εποχή η τηλεδιοίκηση είχε πρόβλημα από διάφορα περιστατικά κλοπών κατά μήκος της διαδρομής. Αλλά υπήρχε τηλεδιοίκηση και έδινε την δυνατότητα στον σταθμό της Λάρισας να ”βλέπει” σε μια πολύ μεγάλη απόσταση λίγο πριν το Πλατύ της Ημαθίας για περίπου 110 χιλιόμετρα». Αυτό σημαίνει πως «όσο ήταν σε λειτουργία το σύστημα της τηλεδιοίκησης, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ο σταθμός της Λάρισας δεν ήταν ”τυφλός”, αλλά μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη της πορείας των τρένων» σημείωσε.

Η «εύλογη απορία»

Επιπλέον ο κ. Ραγκούσης είπε ότι την ίδια στιγμή «είναι πολύ σημαντικό ότι, όπως ενημερωθήκαμε, η λειτουργία της τηλεδιοίκησης από το 2004 μέχρι το 2019 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ο χώρος εδώ που βρίσκεται ο εκάστοτε σταθμάρχης την ώρα που πηγαινοέρχονται τα τρένα, και να υπάρχει και να λειτουργεί το κέντρο της τηλεδιοίκησης με σταθμάρχη τηλεδιοίκησης». Άρα, τόνισε, «στη διάρκεια -όπως μας εξηγήθηκε- του συνόλου του 24ωρου κάθε μέρα, είχαμε δύο σταθμάρχες. Έναν συμβατικό σταθμάρχη και έναν δεύτερο, παράλληλα με τον πρώτο σταθμάρχη, τον σταθμάρχη της τηλεδιοίκησης. Αυτό σταμάτησε, όπως ενημερωθήκαμε, τον Ιούλιο του 2019».

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι προκύπτει «μια εύλογη απορία»: «πώς είναι δυνατόν με μια πυρκαγιά στον σταθμό Ζάχαρη από το καλοκαίρι του 2019 να μην αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατόν η ζημιά, και να φτάνουμε σήμερα, από το καλοκαίρι του 2019 και μετά να λειτουργεί χωρίς τηλεδιοίκηση ο σταθμός της Λάρισας και με έναν σταθμάρχη αντί για δύο;».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αυτά «είναι πολύ σοβαρά νέα δεδομένα», προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε κάνουμε έρευνα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να διαλευκάνουμε την υπόθεση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεα περαμος
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει το αρχικό σενάριο για τη δολοφονία του 27χρονου
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Μαρινάκης
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
«Θέλουμε να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η αξιολόγηση στο Δημόσιο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών...
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
pierce
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce», την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, στο Pierce East Campus
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
Διευθυντές στο Δημόσιο
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν
Σαρωτικές αλλαγές μέσω ΑΣΕΠ στις κρίσεις στελεχών – Έρχονται τεστ δεξιοτήτων, «βινιέτες» και αυτόματη ανανέωση κάθε τριετία
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν