φιλης
Και προσπάθεια συμψηφισμού της τραγωδίας στα Τέμπη με τους νεκρούς στο Μάτι, από τη βουλευτή της ΝΔ Κ.Παπακώστα...

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης έκανε νωρίτερα στη Βουλή ο Νίκος Φίλης, κατηγορώντας την ότι επιχείρησε να διαλύσει με ΜΑΤ και χημικά τις μεγάλες νεανικές κινητοποήσεις (συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλην Ελλάδα) ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας ... καταμετρά απουσίες όσων συμμετείχαν σε αυτές!

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης κατήγγειλε ότι στο τέλος της ομιλίας του, και αφού είχε διακοπεί πάνω από δεκαπέντε φορές, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τόλμησε να βάλει στη ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι...

«Πρόκειται πρωτίστως για πολιτική επιλογή της ΝΔ και δευτερευόντως για προσωπική χυδαιότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου, ορισμένοι δημοσιογράφοι και αρκετά στελέχη της Δεξιάς ψιθυρίζουν ήδη την προσφυγή σε συμψηφισμούς», κατέληξε.

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Υπάρχει σε όλη τη χώρα πένθος αλλά και οργή γιατί πέθαναν τόσο άδικα 57 άνθρωποι -πολλά νέα παιδιά. Την οργή τη βλέπουμε στη νεολαία που κατέβηκε στους δρόμους, όχι απλώς για να πενθήσει αλλά να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική που θεωρεί τη ζωή, αριθμό. Και τι είδαμε απέναντί τους; το πρόσωπο ενός ανάλγητου κράτους, που επιχείρησε να διαλύσει με ΜΑΤ και χημικά τις μεγάλες νεανικές κινητοποήσεις (συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλην Ελλάδα) και ταυτόχρονα ένα υπουργείο Παιδείας που... καταμετρά απουσίες όσων συμμετείχαν σε αυτές! Αν είναι δυνατόν! Δακρυγόνα, γκλομπ και απουσίες για τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τον θάνατο 57 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλών συνομηλίκων τους!

✦ Αυτή είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας!

✦ Αυτός είναι ο πρωθυπουργός που ζητά «συγγνώμη» χωρίς να την εννοεί, πέντε μέρες αργότερα και αφού έχει στο μεταξύ διαπιστώσει ότι η επικοινωνιακή διαχείριση δεν έκαμψε την οργή!

✦ Αυτή είναι η κυβέρνηση που απέναντι στις δημοκρατικές διαμαρτυρίες της νεολαίας έχει ως μοναδικό όπλο τη βία και τα ΜΑΤ!

Μιλούσα σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για το «μπούλινγκ» στα σχολεία. Κατατεθειμένο από την κυβέρνηση του θεσμικού μπούλινγκ και της βίας απέναντι στους νέους -τι υποκρισία!

Στο τέλος της ομιλίας μου, και αφού έχω διακοπεί πάνω από δεκαπέντε φορές, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τόλμησε να βάλει στη ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι. Πρόκειται πρωτίστως για πολιτική επιλογή της ΝΔ και δευτερευόντως για προσωπική χυδαιότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου, ορισμένοι δημοσιογράφοι και αρκετά στελέχη της Δεξιάς ψιθυρίζουν ήδη την προσφυγή σε συμψηφισμούς. Η κα Παπακώστα την ξεστόμισε δυνατά μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για συμπεριφορά ανάξια για βουλευτή.

Δείτε το σχετικο βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...