φιλης
Και προσπάθεια συμψηφισμού της τραγωδίας στα Τέμπη με τους νεκρούς στο Μάτι, από τη βουλευτή της ΝΔ Κ.Παπακώστα...

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης έκανε νωρίτερα στη Βουλή ο Νίκος Φίλης, κατηγορώντας την ότι επιχείρησε να διαλύσει με ΜΑΤ και χημικά τις μεγάλες νεανικές κινητοποήσεις (συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλην Ελλάδα) ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας ... καταμετρά απουσίες όσων συμμετείχαν σε αυτές!

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης κατήγγειλε ότι στο τέλος της ομιλίας του, και αφού είχε διακοπεί πάνω από δεκαπέντε φορές, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τόλμησε να βάλει στη ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι...

«Πρόκειται πρωτίστως για πολιτική επιλογή της ΝΔ και δευτερευόντως για προσωπική χυδαιότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου, ορισμένοι δημοσιογράφοι και αρκετά στελέχη της Δεξιάς ψιθυρίζουν ήδη την προσφυγή σε συμψηφισμούς», κατέληξε.

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη

Υπάρχει σε όλη τη χώρα πένθος αλλά και οργή γιατί πέθαναν τόσο άδικα 57 άνθρωποι -πολλά νέα παιδιά. Την οργή τη βλέπουμε στη νεολαία που κατέβηκε στους δρόμους, όχι απλώς για να πενθήσει αλλά να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική που θεωρεί τη ζωή, αριθμό. Και τι είδαμε απέναντί τους; το πρόσωπο ενός ανάλγητου κράτους, που επιχείρησε να διαλύσει με ΜΑΤ και χημικά τις μεγάλες νεανικές κινητοποήσεις (συνεχίστηκαν και σήμερα σε όλην Ελλάδα) και ταυτόχρονα ένα υπουργείο Παιδείας που... καταμετρά απουσίες όσων συμμετείχαν σε αυτές! Αν είναι δυνατόν! Δακρυγόνα, γκλομπ και απουσίες για τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τον θάνατο 57 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλών συνομηλίκων τους!

✦ Αυτή είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας!

✦ Αυτός είναι ο πρωθυπουργός που ζητά «συγγνώμη» χωρίς να την εννοεί, πέντε μέρες αργότερα και αφού έχει στο μεταξύ διαπιστώσει ότι η επικοινωνιακή διαχείριση δεν έκαμψε την οργή!

✦ Αυτή είναι η κυβέρνηση που απέναντι στις δημοκρατικές διαμαρτυρίες της νεολαίας έχει ως μοναδικό όπλο τη βία και τα ΜΑΤ!

Μιλούσα σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για το «μπούλινγκ» στα σχολεία. Κατατεθειμένο από την κυβέρνηση του θεσμικού μπούλινγκ και της βίας απέναντι στους νέους -τι υποκρισία!

Στο τέλος της ομιλίας μου, και αφού έχω διακοπεί πάνω από δεκαπέντε φορές, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τόλμησε να βάλει στη ζυγαριά τους νεκρούς στο Μάτι. Πρόκειται πρωτίστως για πολιτική επιλογή της ΝΔ και δευτερευόντως για προσωπική χυδαιότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου, ορισμένοι δημοσιογράφοι και αρκετά στελέχη της Δεξιάς ψιθυρίζουν ήδη την προσφυγή σε συμψηφισμούς. Η κα Παπακώστα την ξεστόμισε δυνατά μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για συμπεριφορά ανάξια για βουλευτή.

Δείτε το σχετικο βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

elmepa
ΕΛΜΕΠΑ: Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας
Η πιστοποίηση του ΠΠΣ αποτελεί μια σημαντική επιτυχία του Τμήματος Γεωπονίας σε εθνικό επίπεδο και αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που...
ΕΛΜΕΠΑ: Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας
opsyd
ΠΑΣΟΚ για λάθη στον ΟΠΣΥΔ: Ψηφιακή γραφειοκρατία και αδιαφορία για τους κόπους των εκπαιδευτικών
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσόντα να λαμβάνονται με διαλειτουργικότητα από τα πληροφοριακά συστήματα του Α.Σ.Ε.Π. αυτόματα και όχι...
ΠΑΣΟΚ για λάθη στον ΟΠΣΥΔ: Ψηφιακή γραφειοκρατία και αδιαφορία για τους κόπους των εκπαιδευτικών
panellinies roloi
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2023: Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους του ΕΠΑΛ και οι απαντήσεις των θεμάτων
Πανελλήνιες 2023 - ΕΠΑΛ: Δείτε εδώ όλα τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις