mitsotakis
Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το επίδομα στους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις

Ανακοινώνεται σήμερα από τον πρωθυπουργό το επίδομα για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις. Την ανακοίνωση του επιδόματος θα κάνει ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα  παραχωρήσει στα περιφερειακά ΜΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Κοζάνη.

Η περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Δυτική Μακεδονία συνεχίζεται και σήμερα. Το πρωί θα επισκεφθεί τη Φλώρινα και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαίδα 5».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το επίδομα προσωπικής διαφοράς αναμένεται να δοθεί σε έως και 800.000 - 850.000 συνταξιούχους με εισόδημα από συντάξεις (ενδεχομένως και άλλες πηγές) έως και πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή στην συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που δεν έλαβαν κάτι από τις αυξήσεις του 2023, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι 900.000.

Ειδικότερα, το έκτακτο μπόνους θα είναι οριζόντιο για 140.000-150.000 συνταξιούχους με συντάξεις 800-1000 ευρώ οι οποίοι:

  • Δεν έλαβαν καμία αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά
  • Δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.
  • Δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι το εφάπαξ ποσό που θα λάβουν θα είναι κλιμακωτό, με τρία ποσά των: 200, 250 και 300 ευρώ.

Οι ομάδες που εξετάζεται να ενταχθούν είναι:

-όσοι είχαν πολύ μικρή αύξηση, για παράδειγμα έως 5 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

-όσοι πήραν πολύ μικρές αυξήσεις κάτω από το 7,75% ( πχ έως 30 ευρώ) επειδή είχαν προσωπική διαφορά που συρρικνώθηκε λογιστικά και τους επέτρεψε να λάβουν μια μικρή αύξηση. Για παράδειγμα οι συνταξιούχοι με πολύ μικρό υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς (π.χ. 10, 20, 30 ή 50 ευρώ) θα λάβουν μικρότερο επίδομα από όσους διατηρούν μεγαλύτερη προσωπική διαφορά (π.χ. 100, 150, 300 ευρώ).

Εκτός της έκτακτης εφάπαξ παροχής αναμένεται να μείνουν μόνο 50.000 – 100.000 συνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ το χρόνο, οι οποίοι μπορεί να μην έλαβαν αύξηση, αλλά ωφελήθηκαν σημαντικά από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, κερδίζοντας μεσοσταθμικά 255 ευρώ το χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως στους 910.000 που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς συμπεριλαμβάνονται:

– 260.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 800 ευρώ καθαρά, με την πλειονότητα να εισπράττει 650 με 800 ευρώ καθαρά – Πήραν το έκτακτο επίδομα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα.

-515.000 έχουν εισοδήματα πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Η πλειονότητα λαμβάνει σύνταξη άνω των 1.100 ευρώ και αθροίζουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ – Πήραν αύξηση από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

A 10 Warthog
NYT: Το Ιράν κατέρριψε και δεύτερο μαχητικό των ΗΠΑ – «Όχι» στην πρόταση για εκεχειρία
Μετά το F-15, οι New York Times αναφέρουν απώλεια και ενός A-10 στα Στενά του Ορμούζ – Σε απόλυτο αδιέξοδο οι διπλωματικές επαφές, «όχι» του Ιράν σε...
NYT: Το Ιράν κατέρριψε και δεύτερο μαχητικό των ΗΠΑ – «Όχι» στην πρόταση για εκεχειρία
Καθηγήτρια με ναρκωτικά
Καταγγελία: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Σύλληψη 34χρονης εκπαιδευτικού μετά από έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ – Τι ισχυρίζονται μαθητές
Καταγγελία: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Τραμ
Τραμ: Αλλαγές στη Γραμμή 7 για πέντε Σαββατοκύριακα – Πώς θα κινούνται τα δρομολόγια
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στον Πειραιά – Τι ισχύει για επιβάτες και ώρες λειτουργίας
Τραμ: Αλλαγές στη Γραμμή 7 για πέντε Σαββατοκύριακα – Πώς θα κινούνται τα δρομολόγια
διώξεις εκπαιδευτικών
«Βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων σε Σάμο και Ικαρία: Στο στόχαστρο 15 εκπαιδευτικοί
Σε λιγότερο από έναν μήνα παραδόθηκαν τα 15 πειθαρχικά - Ηχηρή παρέμβαση από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
«Βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων σε Σάμο και Ικαρία: Στο στόχαστρο 15 εκπαιδευτικοί