Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Βασίλης Κικίλιας: Αύξηση 25,78% και 9,11% στους τζίρους σε καταλύματα και εστίαση τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019

"Παρά τις πολλαπλές δυσκολίες του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΣΤΑΤ., η εστίαση και τα καταλύματα κατέγραψαν αύξηση στους τζίρους τους και τον Νοέμβριο-κατά 25,78% και 9,11% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019- αποδεικνύοντας ότι η επέκταση της τουριστικής σεζόν έγινε πράξη" δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Action και στους δημοσιογράφους Θοδωρή Βγενή και Μαρία Αραμπατζή.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η προβολή των χειμερινών προορισμών έχει ως στόχο η Ελλάδα να έχει ταξιδιωτική δραστηριότητα και τους 12 μήνες του έτους και πρόσθεσε ότι σε λίγες ημέρες θα βγουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για προγράμματα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν μεταξύ άλλων τα χιονοδρομικά κέντρα, τους ορεινούς και περιπατητικούς προορισμούς, τη γαστρονομία κ.α.

Τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, στηρίζει ισομερώς την ελληνική οικογένεια, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ παλαιότερα οι νέοι έφευγαν από την περιφέρεια για τα αστικά κέντρα, τώρα επιστρέφουν για να ασχοληθούν με επιχειρήσεις που εφάπτονται στον τουρισμό.

Ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την πολύ μεγάλη στήριξη της κοινωνίας από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου των πολλαπλών παγκόσμιων κρίσεων, με 44 δις μέσα στην πανδημία και 11 δις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ο τουρισμός κατάφερε το 2022 να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των 15 δις ευρώ φτάνοντας τα 18 δις και το υπερπλεόνασμα αυτό θα δωθεί για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών.

Τέλος, αναφορικά με την υποψηφιότητα του στην Α΄ Αθήνας είπε ότι βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "είτε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είτε ως Υπουργός Υγείας, είτε ως Υπουργός Τουρισμού προτιμώ να μιλάμε με τα έργα μας, με τη δουλειά που κάνουμε και όχι με λόγια, και οι πολίτες καταλαβαίνουν και ξέρουν να κρίνουν".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Όταν τα όνειρα των μαθητών συγκρούονται με τις οικογενειακές προσδοκίες
Η αθέατη πίεση πίσω από τις εξετάσεις – γιατί πολλοί υποψήφιοι καλούνται να ακολουθήσουν δρόμους που δεν έχουν επιλέξει οι ίδιοι
Πανελλήνιες 2026: Όταν τα όνειρα των μαθητών συγκρούονται με τις οικογενειακές προσδοκίες
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα λάθη που μπορεί να μηδενίσουν το γραπτό
Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι μέσα στην αίθουσα – οι αυστηροί κανόνες των εξετάσεων και οι παραβάσεις που μηδενίζουν το γραπτό
Πανελλήνιες 2026: Τα λάθη που μπορεί να μηδενίσουν το γραπτό