Δεν είναι καταστάσεις αυτές που συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και με μια δημοκρατική διακυβέρνηση

Πριν λίγο καιρό, άρχισαν να αποκαλύπτονται περιστατικά παρακολουθήσεων και υποκλοπών στη χώρα μας ,που δυστυχώς από τα δεδομένα ,επιβεβαιώνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και την ολοένα και αυξανόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αρχικά μάθαμε ότι παρακολουθούνταν αρχηγός κόμματος αλλά και δημοσιογράφοι από κακόβουλα λογισμικά , αλλά και από την ΕΥΠ, δηλαδή από την κυβέρνηση .Παρά τις ερωτήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις από όλη την αντιπολίτευση –και όχι μόνο-,οι απαντήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται από αοριστίες ,αποποίηση ευθυνών και σωσίβιο σε νόμους περί απόρρητου που οι ίδιοι ψήφισαν για να χρησιμοποιούν ως άλλοθι, σε ανάλογες περιπτώσεις. Τα γεγονότα ,όμως τρέχουν και οι συνεχείς αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων και υποκλοπών των συνομιλιών δημόσιων προσώπων-και ποιος ξέρει πόσων ακόμα- ,θορυβούν και αηδιάζουν τον κάθε πολίτη που δεν ξέρει μέχρι που έχει φθάσει αυτό το όργιο υποκλοπής και αυθαιρεσίας.

Ακούμε για λογισμικά, για εταιρείες, για την εμπλοκή της κυβέρνησης και περιμένουμε απαντήσεις. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να βγαίνει και να παρουσιάζεται ως ανήξερος και ανεύθυνος. Δεν είναι η πρώτη φορά, συνήθως όταν συμβαίνει κάτι μεμπτό, δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει τίποτα. Μα, αυτή η εικόνα είναι το λιγότερο, θλιβερή και υποτιμητική για τους πολίτες της χώρας μας. Πως γίνεται αυτό; Άποψη μου είναι, ότι ή ψεύδεται ή κάποιοι άλλοι κυβερνούν αυτή την χώρα και έχουν την ευχέρεια να μας παρακολουθούν. Όπως και να έχουν τα πράγματα ,τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και απαιτούνται απαντήσεις πειστικές και τεκμηριωμένες.

Δεν είναι καταστάσεις αυτές που συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και με μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Από πολύ νωρίς η κυβέρνηση, δια του Κ. Μητσοτάκη είχε δείξει δείγματα αλαζονείας, εγωισμού, υπεροψίας ,νομής του κράτους και προπάντων εξουσιομανία και λίγο πολύ συμπεριφορές ιδιοκτητών και αφεντικών .

Από αυτό όμως μέχρι την κατάντια και την κατρακύλα που βρισκόμαστε σήμερα, απέχει πολύ. Αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που εξοντώνει την κοινωνία, δημιουργούν ακραίες καταστάσεις στην χώρα μας, στα νοικοκυριά σε όλους μας που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τον μήνα. Μήπως, είναι τώρα η στιγμή για ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, γιατί έχει χαθεί και να μην ξεχνάμε την αλλαγή του 2015 την έφερε η ριζοσπαστικοποίηση ,η μαχητικότητα και η διεκδίκηση της κοινωνίας.

H Κοινωνία είναι αυτή που διεκδικεί , απαιτεί και φέρνει τις ανατροπές!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iereas
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον κληρικό καταγγέλλει ο 23χρονος
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες
Μία επιτυχία και δύο αιτήσεις μακριά από τους 5124 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο μέσω του γραπτού πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ που αφορά όλα τα...
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες