Υποκλοπές: Η ώρα να ξαναμιλήσει η κοινωνία
Δεν είναι καταστάσεις αυτές που συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και με μια δημοκρατική διακυβέρνηση

Πριν λίγο καιρό, άρχισαν να αποκαλύπτονται περιστατικά παρακολουθήσεων και υποκλοπών στη χώρα μας ,που δυστυχώς από τα δεδομένα ,επιβεβαιώνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και την ολοένα και αυξανόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αρχικά μάθαμε ότι παρακολουθούνταν αρχηγός κόμματος αλλά και δημοσιογράφοι από κακόβουλα λογισμικά , αλλά και από την ΕΥΠ, δηλαδή από την κυβέρνηση .Παρά τις ερωτήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις από όλη την αντιπολίτευση –και όχι μόνο-,οι απαντήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται από αοριστίες ,αποποίηση ευθυνών και σωσίβιο σε νόμους περί απόρρητου που οι ίδιοι ψήφισαν για να χρησιμοποιούν ως άλλοθι, σε ανάλογες περιπτώσεις. Τα γεγονότα ,όμως τρέχουν και οι συνεχείς αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων και υποκλοπών των συνομιλιών δημόσιων προσώπων-και ποιος ξέρει πόσων ακόμα- ,θορυβούν και αηδιάζουν τον κάθε πολίτη που δεν ξέρει μέχρι που έχει φθάσει αυτό το όργιο υποκλοπής και αυθαιρεσίας.

Ακούμε για λογισμικά, για εταιρείες, για την εμπλοκή της κυβέρνησης και περιμένουμε απαντήσεις. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να βγαίνει και να παρουσιάζεται ως ανήξερος και ανεύθυνος. Δεν είναι η πρώτη φορά, συνήθως όταν συμβαίνει κάτι μεμπτό, δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει τίποτα. Μα, αυτή η εικόνα είναι το λιγότερο, θλιβερή και υποτιμητική για τους πολίτες της χώρας μας. Πως γίνεται αυτό; Άποψη μου είναι, ότι ή ψεύδεται ή κάποιοι άλλοι κυβερνούν αυτή την χώρα και έχουν την ευχέρεια να μας παρακολουθούν. Όπως και να έχουν τα πράγματα ,τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και απαιτούνται απαντήσεις πειστικές και τεκμηριωμένες.

Δεν είναι καταστάσεις αυτές που συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και με μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Από πολύ νωρίς η κυβέρνηση, δια του Κ. Μητσοτάκη είχε δείξει δείγματα αλαζονείας, εγωισμού, υπεροψίας ,νομής του κράτους και προπάντων εξουσιομανία και λίγο πολύ συμπεριφορές ιδιοκτητών και αφεντικών .

Από αυτό όμως μέχρι την κατάντια και την κατρακύλα που βρισκόμαστε σήμερα, απέχει πολύ. Αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που εξοντώνει την κοινωνία, δημιουργούν ακραίες καταστάσεις στην χώρα μας, στα νοικοκυριά σε όλους μας που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τον μήνα. Μήπως, είναι τώρα η στιγμή για ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, γιατί έχει χαθεί και να μην ξεχνάμε την αλλαγή του 2015 την έφερε η ριζοσπαστικοποίηση ,η μαχητικότητα και η διεκδίκηση της κοινωνίας.

H Κοινωνία είναι αυτή που διεκδικεί , απαιτεί και φέρνει τις ανατροπές!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia-ekpaideutikon
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διαδηλώνουν για τις Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και την ακρίβεια
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
εκπαιδευτικός
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση
Έως 6 αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο κατ’ ανώτατο όριο.
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση