Υποκλοπές: Η ώρα να ξαναμιλήσει η κοινωνία
Δεν είναι καταστάσεις αυτές που συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και με μια δημοκρατική διακυβέρνηση

Πριν λίγο καιρό, άρχισαν να αποκαλύπτονται περιστατικά παρακολουθήσεων και υποκλοπών στη χώρα μας ,που δυστυχώς από τα δεδομένα ,επιβεβαιώνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και την ολοένα και αυξανόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αρχικά μάθαμε ότι παρακολουθούνταν αρχηγός κόμματος αλλά και δημοσιογράφοι από κακόβουλα λογισμικά , αλλά και από την ΕΥΠ, δηλαδή από την κυβέρνηση .Παρά τις ερωτήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις από όλη την αντιπολίτευση –και όχι μόνο-,οι απαντήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται από αοριστίες ,αποποίηση ευθυνών και σωσίβιο σε νόμους περί απόρρητου που οι ίδιοι ψήφισαν για να χρησιμοποιούν ως άλλοθι, σε ανάλογες περιπτώσεις. Τα γεγονότα ,όμως τρέχουν και οι συνεχείς αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων και υποκλοπών των συνομιλιών δημόσιων προσώπων-και ποιος ξέρει πόσων ακόμα- ,θορυβούν και αηδιάζουν τον κάθε πολίτη που δεν ξέρει μέχρι που έχει φθάσει αυτό το όργιο υποκλοπής και αυθαιρεσίας.

Ακούμε για λογισμικά, για εταιρείες, για την εμπλοκή της κυβέρνησης και περιμένουμε απαντήσεις. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να βγαίνει και να παρουσιάζεται ως ανήξερος και ανεύθυνος. Δεν είναι η πρώτη φορά, συνήθως όταν συμβαίνει κάτι μεμπτό, δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει τίποτα. Μα, αυτή η εικόνα είναι το λιγότερο, θλιβερή και υποτιμητική για τους πολίτες της χώρας μας. Πως γίνεται αυτό; Άποψη μου είναι, ότι ή ψεύδεται ή κάποιοι άλλοι κυβερνούν αυτή την χώρα και έχουν την ευχέρεια να μας παρακολουθούν. Όπως και να έχουν τα πράγματα ,τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και απαιτούνται απαντήσεις πειστικές και τεκμηριωμένες.

Δεν είναι καταστάσεις αυτές που συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και με μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Από πολύ νωρίς η κυβέρνηση, δια του Κ. Μητσοτάκη είχε δείξει δείγματα αλαζονείας, εγωισμού, υπεροψίας ,νομής του κράτους και προπάντων εξουσιομανία και λίγο πολύ συμπεριφορές ιδιοκτητών και αφεντικών .

Από αυτό όμως μέχρι την κατάντια και την κατρακύλα που βρισκόμαστε σήμερα, απέχει πολύ. Αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια που εξοντώνει την κοινωνία, δημιουργούν ακραίες καταστάσεις στην χώρα μας, στα νοικοκυριά σε όλους μας που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τον μήνα. Μήπως, είναι τώρα η στιγμή για ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, γιατί έχει χαθεί και να μην ξεχνάμε την αλλαγή του 2015 την έφερε η ριζοσπαστικοποίηση ,η μαχητικότητα και η διεκδίκηση της κοινωνίας.

H Κοινωνία είναι αυτή που διεκδικεί , απαιτεί και φέρνει τις ανατροπές!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Σιάσος με βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς
ΕΚΠΑ: 7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία
Η πρώτη αποστολή 7 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΕΚΠΑ για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στην Θεσσαλία βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν
ΕΚΠΑ: 7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία