Ανδρέας Πάτσης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η Βουλή παραπέμπει στη Δικαιοσύνη το φάκελο για το πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση

Στη Δικαιοσύνη στέλνει η Βουλή το φάκελο με τα στοιχεία για το πόθεν έσχες του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή των στοιχείων στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης, να ζητήσει την άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του, καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, τα ευρήματα θα αποσταλούν και στο γενικό επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου για καταλογισμό και επιστροφή ποσών στο δημόσιο, εφόσον μετά από την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα