μητσοτάκης ραδιόφωνο
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στις λύσεις που θέλει να δώσει το κράτος για να ελαφρύνει την επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Σφαίρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή κρίση και στα μέτρα που έρχονται.

Ενεργειακή κρίση

Μετά την αναφορά του για το πρωτόγνωρο της κατάστασης και την ραγδαία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε δρομολογήσει έναν μηχανισμό υποστήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, φαντάζομαι θα ακούτε το τελευταίο διάστημα λιγότερα παράπονα από το προηγούμενο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «πέρυσι κάναμε λάθος, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται αρκετές καταναλώσεις, είχαμε βάλει το όριο χαμηλά» τονίζοντας την αλλαγή που έγινε καθώς «ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Είναι υψηλότερο το κόστος; Ναι, αλλά είναι χαμηλότερα από πριν. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Μέτρα στήριξης

Για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης. Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περυσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση». Τόνισε, ακόμα, ότι «η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η διαφωνία και με τη γυναίκα μου, το air condition. Κάνει μεγάλη διαφορά να αυξήσεις δύο βαθμούς το κλιματιστικό».

Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ όσον αφορά το φυσικό αέριο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι λίγα τα σπίτια που μπορούν να κάψουν πετρέλαιο, αλλά θα υπάρχει μια οριζόντια επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου», συμπληρώνοντας πως «θα πάρουμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και θα τα επιστρέψουμε σε μια οριζόντια επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxes_252863_128495_type13262.jpg
Πάρτε μαζί σας ομπρέλα σε αυτές τις περιοχές - Τι ώρες θα βρέξει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη σήμερα
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα – Βελτίωση το Σάββατο, νέα κακοκαιρία από την Κυριακή
Πάρτε μαζί σας ομπρέλα σε αυτές τις περιοχές - Τι ώρες θα βρέξει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη σήμερα
Τεχνητή Νοημοσύνη
Όταν η ΑΙ αναδιατάσσει την εργασία: Ποιοι αντέχουν, ποιοι πιέζονται
Η BT έχει ανακοινώσει περικοπή 55.000 θέσεων, με μέρος του προσωπικού να αντικαθίσταται από συστήματα ΑΙ, ενώ η Goldman Sachs εκτιμά ότι παγκοσμίως...
Όταν η ΑΙ αναδιατάσσει την εργασία: Ποιοι αντέχουν, ποιοι πιέζονται