μητσοτάκης ραδιόφωνο
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στις λύσεις που θέλει να δώσει το κράτος για να ελαφρύνει την επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Σφαίρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή κρίση και στα μέτρα που έρχονται.

Ενεργειακή κρίση

Μετά την αναφορά του για το πρωτόγνωρο της κατάστασης και την ραγδαία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε δρομολογήσει έναν μηχανισμό υποστήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, φαντάζομαι θα ακούτε το τελευταίο διάστημα λιγότερα παράπονα από το προηγούμενο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «πέρυσι κάναμε λάθος, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται αρκετές καταναλώσεις, είχαμε βάλει το όριο χαμηλά» τονίζοντας την αλλαγή που έγινε καθώς «ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Είναι υψηλότερο το κόστος; Ναι, αλλά είναι χαμηλότερα από πριν. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Μέτρα στήριξης

Για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης. Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περυσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση». Τόνισε, ακόμα, ότι «η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η διαφωνία και με τη γυναίκα μου, το air condition. Κάνει μεγάλη διαφορά να αυξήσεις δύο βαθμούς το κλιματιστικό».

Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ όσον αφορά το φυσικό αέριο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι λίγα τα σπίτια που μπορούν να κάψουν πετρέλαιο, αλλά θα υπάρχει μια οριζόντια επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου», συμπληρώνοντας πως «θα πάρουμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και θα τα επιστρέψουμε σε μια οριζόντια επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

esdi
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ: Τα οριστικά αποτελέσματα για 225 προσλήψεις στα Δικαστήρια
Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στον 4ο γραπτό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) - Πώς...
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ: Τα οριστικά αποτελέσματα για 225 προσλήψεις στα Δικαστήρια
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα προοδεύει σε θέματα ελευθερίας του Τύπου»
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Όταν αναφέρεις ανύπαρκτα νεκρά παιδιά, δεν ξεφτιλίζεις την κυβέρνηση, ξεφτιλίζεις τη χώρα σου»
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα προοδεύει σε θέματα ελευθερίας του Τύπου»
αμφιθεατρο
«Όχι σουτιέν – Όχι εξετάσεις»: Ο κανόνας που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε Πανεπιστήμιο
«Έλεγχος στηθόδεσμου ή αποκλεισμός από τις εξετάσεις» – Το σοκαριστικό βίντεο που προκάλεσε οργή
«Όχι σουτιέν – Όχι εξετάσεις»: Ο κανόνας που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων σε Πανεπιστήμιο