tsipras
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Κ. Τασούλα – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτημα για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και έκτακτη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα “η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο” και “ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι πρέπει “άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής”.

Εδώ η επιστολή για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής

Εδώ το αίτημα για ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες
Πανελλαδικές 2026: Προβληματισμός για τα θέματα Φυσικής – «Να επιστρέψει το μάθημα στην πραγματικότητα»
Εκπαιδευτικοί και φροντιστές ζητούν σαφή, ρεαλιστικά και παιδαγωγικά ορθά θέματα λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων
Πανελλαδικές 2026: Προβληματισμός για τα θέματα Φυσικής – «Να επιστρέψει το μάθημα στην πραγματικότητα»
τοθαλ
Μαθητές και καθηγητές έχτισαν μόνοι τους τουαλέτα ΑμεΑ που εκκρεμούσε από το 2016
Το σχολείο της συμπερίληψης: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στον Αλμυρό κατασκεύασαν μόνοι τους την τουαλέτα ΑμεΑ που έλειπε για χρόνια
Μαθητές και καθηγητές έχτισαν μόνοι τους τουαλέτα ΑμεΑ που εκκρεμούσε από το 2016
αποτελέσματα πανελλαδικών
Πανελλήνιες 2026: Τα 3 λάθη που «κόβουν» μονάδες πριν καν γραφτεί η απάντηση
Από την προετοιμασία μέχρι το εξεταστικό θρανίο – τι πρέπει να αποφύγεις για να μη χαθεί πολύτιμος βαθμός από απροσεξία
Πανελλήνιες 2026: Τα 3 λάθη που «κόβουν» μονάδες πριν καν γραφτεί η απάντηση