Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα οι δηλώσεις για τις υποκλοπές και τις παραιτήσεις
Επί των πρόσφατων ραγδαίων εξελίξεων θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δήλωση τη Δευτέρα για την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αφού ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη δεν θα αναμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής για να τοποθετηθεί.

Ήδη η κυβέρνηση έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Επιπλέον, θετικά απάντησε και στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, που με άτυπη ενημέρωση ζήτησε εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Με μία σαφή αιχμή κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση Εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα, η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών