Παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Αποδέχεται η κυβέρνηση τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές
«Ναι» στην Εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, από την κυβέρνηση

Αποδεκτή γίνεται από την κυβέρνηση η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θέμα με τις υποκλοπές της ΕΥΠ στον Νίκο Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλακης δεν απάντησε στο τηλεφώνημα.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
Ύπνος: Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε αργά το βράδυ, σύμφωνα με μελέτες
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
οξυγονο
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Δύσπνοια, σύγχυση και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος μπορεί να κρύβουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Μετρο
Η νέα Γραμμή 5 του Μετρό αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Οι περιοχές που θα συνδέσει
Ένα φιλόδοξο σχέδιο με περισσότερους από 20 σταθμούς φιλοδοξεί να ενώσει πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας και να μειώσει δραστικά τους...
Η νέα Γραμμή 5 του Μετρό αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Οι περιοχές που θα συνδέσει
smartphone
Οι «κρυφές» μνήμες που γεμίζουν το κινητό σας – Τι πρέπει να διαγράψετε άμεσα
Φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία παραμένουν αποθηκευμένα ακόμη κι όταν νομίζετε ότι έχουν διαγραφεί
Οι «κρυφές» μνήμες που γεμίζουν το κινητό σας – Τι πρέπει να διαγράψετε άμεσα