ΑΔΕΔΥ: Για την προβολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου στο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ
Απαράδεκτη η ενέργεια της ηγεσίας της ΠΟΕΥΠΣ να προβάλει τη χούντα στο συνέδριό της

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια της προβολής φωτογραφιών, με βίντεο σε γιγαντοοθόνη, του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Παττακού και του γνωστού «πουλιού» της Χούντας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της ΠΟΕΥΠΣ.

Οι δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ότι η περίοδος της χούντας είναι είτε το θέλουμε είτε όχι ενταγμένη μέσα στη συνολική ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι προκλητικές και επικίνδυνες.

Με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε ένα πρωτοφανές ξέπλυμα της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας, η οποία μάτωσε τον ελληνικό λαό, φυλάκισε, εξόρισε, βασάνισε και δολοφόνησε ακόμα και αντιφασίστες αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Για την προβολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου στο συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια της προβολής φωτογραφιών, με βίντεο σε γιγαντοοθόνη, του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Παττακού και του γνωστού «πουλιού» της Χούντας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της ΠΟΕΥΠΣ και συγκεκριμένα κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, στις 9 Ιουνίου, κατά τη διαδικασία των χαιρετισμών.

Ο εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο συνέδριο -προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής- διαμαρτυρήθηκε έντονα τόσο κατά τη διάρκεια προβολής των εικόνων, όσο και στην τοποθέτησή του, όπου στηλίτευσε και καταδίκασε την προκλητική κι απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Είναι, πράγματι, πρωτοφανές σε ένα συνέδριο ομοσπονδίας, όπου κυρίαρχο γεγονός πρέπει να είναι η συζήτηση των προβλημάτων των εργαζομένων και των πυροσβεστών, να προβάλλονται εικόνες του δικτάτορα Παπαδόπουλου και άλλων στοιχείων της Χούντας που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από τα προβλήματα κι αμαυρώνουν την προσφορά και τη δράση τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηλιτεύει και καταδικάζει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και δηλώνει πως αυτές οι πρακτικές κι οι συμπεριφορές δεν έχουν καμιά μα καμιά θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»
Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την απώλεια της εκπαιδευτικού ΠΕ06 που υπηρετούσε στο 3ο ΓΕΛ...
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»