azov vouli
Menelaos Myrillas / SOOC
Σε μία αποκάλυψη που φέρνει αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο προβαίνει η εφημερίδα «Εστία» - Κυβέρνηση και Βουλή γνώριζαν για την ομιλία των νεοναζί μαχητών του Αζόφ

Αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο φέρνει δημοσίευμα - αποκάλυψη της εφημερίδας «Εστία», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση και η Βουλή είχαν παραλάβει από πριν τα βίντεο με τους ομογενείς του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, άρα γνώριζαν το περιεχόμενό τους.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της «Εστίας» της περασμένης Κυριακής διαψεύδονται οι ισχυρισμού του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, και του Μεγάρου Μαξίμου ότι το βίντεο έφτασε στο Κοινοβούλιο λίγα λεπτά πριν την προβολή.

Σύμφωνα πάντα με την «Εστία», η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την ύπαρξη ναζιστών του Αζόφ στο επίμαχο βίντεο, άλλα δεν το «έκοψε» για να μην ακυρωθεί η ομιλία Ζελένσκι.

«Οι κασέτες που έπαιξαν στη Βουλή με τους δύο Αζοφίτες ομογενείς, τις είχαν στείλει οι Ουκρανοί σε κυβερνητικά γραφεία και από εκεί κατέληξαν σε εταιρεία παραγωγής για να γίνει επεξεργασία εικόνας και ήχου… κοινώς το Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασετών. Όμως ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασέτες και τους δύο νεοναζί κινδυνεύοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης ζελένσκι ή να τις αφήσουν να παίξουν… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε», αναφέρει η «Εστία».

Υπενθυμίζεται ότι Ο Κωνσταντίνος Τασούλας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων για την εμφάνιση των δύο νεοναζί του Αζόφ: «Προφανώς θα μπορούσε να μην είχε συμπεριληφθεί», όμως λέγοντας ότι λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα Ζελένσκι έμαθε και ο ίδιος και η Βουλή ότι θα συμπεριλαμβανόταν ένα βίντεο με δύο Έλληνες ομογενείς μαχητές που θα περιέγραφαν τις κακουχίες που περνάνε στη Μαριούπολη.

«Εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να ελέγξουμε προκαταβολικά ή καθοδόν αυτά που ήθελε να πει ο κ. Ζελένσκι. Δεν υπήρχε περίπτωση εμείς να παρέμβουμε, ούτε υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ελέγξουμε το βίντεο», ανέφερε ακόμα ο Κ. Τασούλας και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει αυτό να μας απαγκιστρώσει από τη μεγάλη εικόνα η οποία είναι διαφορετική, και είναι η ιστορική απόφαση της χώρας μας να στηρίξει μια χώρα που αντιδρά και αντιστέκεται».

Μάλιστα σε ερώτηση για το αν θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση δυσαρέσκειας για το βίντεο με τους δύο μαχητές, ο πρόεδρος της Βουλής είχε απαντήσει πως δεν προτίθεται να το κάνει. «Δεν θα συμβάλω στο να ανατραπεί η μεγάλη εικόνα. Δεν πρέπει να την αλλοιώσουμε και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας», είπε μεταξύ άλλων

«Είναι άδικο και ανάξιο να υπονομεύσουμε το βασικό μήνυμα που είναι ότι ένας πολιορκούμενος ιστορικός ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται και δεινοπαθεί, ήρθε να εκφράσει τον πόνο του και να ζητήσει βοήθεια και συμπαράσταση», ανέφερε ακόμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής