mitsotakis vouli
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Όταν υπάρχει παγκόσμιος πόλεμος δεν μπορεί οι ευθύνες να αναζητούνται μέσα στη χώρα»

Στο τέλος της τετραετίας θα γίνουν εκλογές σύμφωνα με όσα διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά να μην τις ζητάει εκλογές γιατί ξέρει ότι όποτε και να γίνουν θα τις χάσει.

Στόχος των νέων μέτρων να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συνεπή πολιτική επιστροφής στη μεσαία τάξη, όσων δηλαδή, τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. «Μιλάμε για μόνιμες μειώσεις φόρων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί λέγοντας ότι στόχος είναι να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη και να ανακουφιστεί η μεσαία τάξη και ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας. Όπως είπε τα νέα μέτρα περιορίζουν την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα και ανακουφίζουν επιχειρήσεις και τον πρωτογενή τομέα.

-    Από τον επόμενο μήνα αυξάνεται σημαντικά η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου.

-    Για τους επαγγελματίες η ενίσχυση θα είναι διπλάσια είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και εκεί θα αποκατασταθεί σταδιακά μεγάλο μέρος των απωλειών.

-    Για τους πιο ευάλωτους είπε ότι θα στηριχθούν με τα 200 ευρώ για τον Απρίλιο. Τα ποσά αυτά θα είναι ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με άλλες οφειλές.

-    Επίσης αναφέρθηκε στην διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και στο επίδομα παιδιού. Ωφελημένα θα είναι 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά.

-    Για τα καύσιμα τόνισε ότι δεν γίνεται οριζόντια αλλά για τα νοικοκυριά με όριο έως 30.000 ευρώ και επιδοτούνται τα 60 λίτρα τον μήνα και γιατί το μέτρο αυτό πρέπει να απλωθεί σε όλη την μεσαία τάξη. Οι δικαιούχοι να είναι πάνω από 3 εκατομμύρια. Η ενίσχυση θα είναι 22 λεπτά στην ηπειρωτική χώρα και 28 λεπτά στα νησιά.

-    Μειώνεται επίσης οριζόντια κατά 15 λεπτά η τιμή του πετρελαίου κίνησης ενώ θα υπάρξει και έκτακτη ενίσχυση των οδηγών ταξί με 200 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι είναι αδύνατον οποιοσδήποτε κρατικός προϋπολογισμός να καλύψει το σύνολο των αυξήσεων και αυτό εκτιμάται από τους επαγγελματίες. Οι περισσότερες, τόνισε, έπαθαν ψυχολογικό ηλεκτροσόκ. Ο καλόπιστος κόσμος της εργασίας αναγνωρίζει ότι τα μέτρα απευθύνονται εκεί που πρέπει. Είναι άδικο να είναι οριζόντια. Όταν πλήττονται όλοι δεν γίνεται να έχουν την ίδια προστασία και οι αδύναμοι και οι ισχυροί.

Όπως απέδειξε και η εμπειρία της πανδημίας, οι δημόσιοι πόροι πρέπει να κατανέμονται έτσι ώστε να υπάρχουν εφεδρείες. Στην αρχή της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε δώστε τα όλα. Οφείλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για να επεκτείνουμε την στήριξη, είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς επάλληλες κρίσεις και κανείς δεν μπορεί να ξοδεύει τους πόρους του προϋπολογισμού αλόγιστα. Θα ήταν ανεύθυνο. Όταν δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια, όταν η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών δεν επέτρεψε στον Πούτιν να τα τελειώσει όλα σε μια εβδομάδα δεν είναι δυνατόν να φερόμαστε αλόγιστα.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μέτρα με μέτρημα και για επιλογές που συγκλίνουν προς τις ανάγκες της κοινωνίας χωρίς να αποκλίνουν από τα όσα επιβάλλει η οικονομία.

«Ανεφάρμοστα συνθήματα κομμένα από το λεφτόδεντρο της αυταπάτης σας»

Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε και μίλησε για «ανεφάρμοστα συνθήματα κομμένα από το λεφτόδεντρο της αυταπάτης σας». 

«Αθροίσαμε το σύνολο των παρεμβάσεών σας είναι 16 με 17 δισ. ευρώ, συγχαρητήρια κ. Τσίπρα τινάζετε για ακόμα μια φορά τα πάντα στον αέρα». 

Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχει άλλος ένας κίνδυνος από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που θα επέφερε η υιοθέτηση των μέτρων της αντιπολίτευσης, και αυτός είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Θα έπαυε, εξήγησε, να έχει την εμπιστοσύνη των αγορών αλλά και την στήριξη των συμμάχων μας.

Σήμερα, ο τόπος έχει περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από ενότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλα τα κόμματα της Βουλής γιατί όχι μόνο πλήρωσε ακριβά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αλλά και γιατί είμαστε εν μέσω μιας κρίσης μεγαλύτερης από την δεκαετία του 1970.

«Ας σταματήσει η παραχάραξη της πραγματικότητας και ας γίνει διάλογος με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Όταν υπάρχει παγκόσμιος πόλεμος και σεισμός δεν είναι δυνατόν οι ευθύνες να αναζητούνται μέσα στην χώρα. Μιλούσατε για πανδημία Μητσοτάκη και τώρα για ακρίβεια Μητσοτάκη», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω σας;» διερωτήθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα