Mitsotakis-ipourgiko
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - Ανακοινώνονται νέα μέτρα στήριξης την επόμενη εβδομάδα

Νέα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από πολλά κράτη μέλη για την πρόταση μου για ευρωπαϊκή παρέμβαση στην χονδροεμπορική αγορά φυσικού αερίου. Υπάρχει ρητή αναφορά πως θα εξεταστεί ένα πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου».

Ακόμα συνέχισε: «Η αγορά πλέον είναι θύμα κερδοσκοπίας. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόταση μου η τιμή έχει πέσει κατά 50%, αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη πως η αγορά δεν λειτουργεί κανονικά. Ζητήσαμε επίσης από την Κομισιόν να κάνει προτάσεις και για τις στρεβλώσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Όλοι αναγνωρίζουν πως οι δυνατότητες των κρατικών προϋπολογισμών να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις είναι πεπερασμένες».

Ως προς τα εθνικά μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για ένα πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. «Πρέπει να παρέμβουμε με έξυπνους και όχι οριζόντιους τρόπους, ανακοινώσεις θα έχουν γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδος», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το ελληνικό σχέδιο των έξι σημείων, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα έχουμε προτάσεις από την Κομισιόν έως το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο πρέπει να μην θέτουν σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα, ότι χρειάζεται «πολιτική ισορροπημένη, αλλά και να μην υπονομεύει την ανάπτυξη».

Όσον αφορά το ευρωομόλογο, αφού επισήμανε πως η ΕΕ έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα με το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτίμησε πως «έχουμε πολύ μεγάλη απόσταση να διανύσουμε». «Εάν φανταζόμαστε ακόμη ένα Ταμείο Ανάκαμψης νομίζω ότι είμαστε ακόμη μακριά» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aen.jpg
ΑΕΝ 2026: Οι βάσεις εισαγωγής των τελευταίων ετών – Εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού παραμένουν μία από τις πιο σταθερές και δυναμικές επιλογές σπουδών για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
ΑΕΝ 2026: Οι βάσεις εισαγωγής των τελευταίων ετών – Εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες
Συνταξεις
Πλασματικά έτη ασφάλισης το 2026: Πώς αυξάνουν τη σύνταξη και πόσο κοστίζει η εξαγορά
Οι επιλογές που έχουν οι ασφαλισμένοι, τα αναγνωριζόμενα έτη ανά ταμείο και τα οικονομικά οφέλη από τη συμπλήρωση της 40ετίας
Πλασματικά έτη ασφάλισης το 2026: Πώς αυξάνουν τη σύνταξη και πόσο κοστίζει η εξαγορά