Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/atsipras/status/1481620343823470593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481620343823470593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Fypourgeio-ygeias-apantisi-stin-anartisi-tsipra-me-dieykriniseis-gia-tin-epistrofi-sti-douleia-meta-apo-koronoio%2F3446408%2F at this time, please check again later.
thanos plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Κόντρα του υπουργείου Υγείας με τον Α. Τσίπρα, για το θετικό self test του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις 5 ημέρες καραντίνας

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή μια δημοσίευση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδειχνε το θετικό αποτέλεσμα του self test του παρά το γεγονός πως είχε παρέλθει το διάστημα της υποχρεωτικής, πλέον, πενθήμερης καραντίνας για όσους νοσούν από κορονοϊό.

Στην ανάρτησή του ο Α. Τσίπρας τονίζει πως μετά το πέρας των πέντε ημερών με ήπια συμπτώματα, το self test του εξακολουθεί να είναι θετικό και άρα εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό. «θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει πως όσοι πρόκειται να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους δεν θα πρέπει να έχουν συμπτώματα, θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα υψηλής προστασίας, τηρώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής. 

Δείτε την ανάρτηση:

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό.
Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...»

https://twitter.com/atsipras/status/1481620343823470593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481620343823470593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Fypourgeio-ygeias-apantisi-stin-anartisi-tsipra-me-dieykriniseis-gia-tin-epistrofi-sti-douleia-meta-apo-koronoio%2F3446408%2F

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

«Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κανελος
«Ο δάσκαλος με τα αστέρια»: Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Κανέλλο του Λυκείου Μυκόνου
Ο Ανδρέας θα λείψει πολύ. Όχι μόνο ως συνάδελφος, αλλά ως φίλος, ως συνοδοιπόρος, ως δάσκαλος με την ουσιαστική σημασία της λέξης.
«Ο δάσκαλος με τα αστέρια»: Αποχαιρετισμός στον Ανδρέα Κανέλλο του Λυκείου Μυκόνου
panelladikes-exetaseis
Πανελλαδικές 2026: Τα μαθήματα που δοκιμάζουν κάθε χρόνο τους υποψηφίους - Πόση δυσκολία αντέχει η μάθηση;

Κάθε χρόνο, με την ίδια σχεδόν τελετουργική ακρίβεια, επαναλαμβάνεται ένα γνώριμο σκηνικό. Οι

Πανελλαδικές 2026: Τα μαθήματα που δοκιμάζουν κάθε χρόνο τους υποψηφίους - Πόση δυσκολία αντέχει η μάθηση;