Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/atsipras/status/1481620343823470593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481620343823470593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Fypourgeio-ygeias-apantisi-stin-anartisi-tsipra-me-dieykriniseis-gia-tin-epistrofi-sti-douleia-meta-apo-koronoio%2F3446408%2F at this time, please check again later.
thanos plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Κόντρα του υπουργείου Υγείας με τον Α. Τσίπρα, για το θετικό self test του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις 5 ημέρες καραντίνας

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή μια δημοσίευση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδειχνε το θετικό αποτέλεσμα του self test του παρά το γεγονός πως είχε παρέλθει το διάστημα της υποχρεωτικής, πλέον, πενθήμερης καραντίνας για όσους νοσούν από κορονοϊό.

Στην ανάρτησή του ο Α. Τσίπρας τονίζει πως μετά το πέρας των πέντε ημερών με ήπια συμπτώματα, το self test του εξακολουθεί να είναι θετικό και άρα εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό. «θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει πως όσοι πρόκειται να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους δεν θα πρέπει να έχουν συμπτώματα, θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα υψηλής προστασίας, τηρώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής. 

Δείτε την ανάρτηση:

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό.
Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...»

https://twitter.com/atsipras/status/1481620343823470593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481620343823470593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Fypourgeio-ygeias-apantisi-stin-anartisi-tsipra-me-dieykriniseis-gia-tin-epistrofi-sti-douleia-meta-apo-koronoio%2F3446408%2F

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

«Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΠ
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Πανσπουδαστικής σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
τραμπ κινα
Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση κορυφής στο Πεκίνο με εμπόριο, τεχνολογία και Ιράν στην ατζέντα
Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν είναι μια απλή διμερής επαφή. Πρόκειται για μια αναμέτρηση στρατηγικής ισχύος, όπου οικονομία, γεωπολιτική, ενέργεια και...
Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση κορυφής στο Πεκίνο με εμπόριο, τεχνολογία και Ιράν στην ατζέντα
Στιγμιότυπο από την πλατφόρμα ΟΠΣΥΔ που δείχνει το μενού επιλογής «Φάκελος» και την καρτέλα «Επικαιροποίηση Φακέλου» για την υποβολή δικαιολογητικών των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
Πώς θα συνδέσετε την αίτηση του ΑΣΕΠ με τον ψηφιακό σας φάκελο - Τα 5 συχνότερα λάθη που οδηγούν σε απώλεια μορίων
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
agkistri
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα
Για όσους θέλουν να φύγουν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, υπάρχουν προορισμοί σε κοντινή απόσταση που προσφέρουν ξεκούραση, όμορφα τοπία και αλλαγή...
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα