ειδική αγωγή σεμινάριο
meth-covid
Με το ζόρι πιστεύουν ότι μπορούν να μας επιβάλουν μια ονειρική εικόνα που θα μας κάνει να ξεχάσουμε την πανδημία και τα χάλια που επικρατούν στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και στην καθημερινότητα μας

Η πανδημία συνεχίζει την καταστροφική της επέλαση στην χώρα μας, με υπερβολικό αριθμό καθημερινών κρουσμάτων, δυσανάλογα μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό - όσο κι αν προσπαθούν με αλγόριθμους να μας πείσουν για το αντίθετα - και έκρηξη διασωληνωμένων που μεταφράζεται σε ασφυξία του Δημόσιου συστήματος υγείας, αναβολές άλλων χειρουργείων, μετατροπές κλινικών σε covid και επιλογή ασθενών.

H κυβέρνηση δεν μπόρεσε ή δεν προσπάθησε όσο έπρεπε, να πείσει ένα μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας να εμβολιασθεί, γιατί επένδυσε σε χρυσοπληρωμένες καμπάνιες από τα «δήθεν» ΜΜΕ, που στόχο είχαν την αγιοποίηση ειδικά του πρωθυπουργού και δευτερεύοντος στην προσπάθεια πειθούς σε εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο δίσταζαν ή και αρνούνταν να εμβολιασθούν.

Εκτός όμως από αυτά, δημιούργησαν μια πλάνα και επίπλαστη εντύπωση σε όλους μας, ότι εμβολιαζόμαστε και ελευθερωνόμαστε. Από τα αποτελέσματα μόνο αυτό δεν ισχύει, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση που δεν διασφαλίζονται ούτε οι εμβολιασμένοι.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την τραγική κατάσταση καλούμαστε να ξαναεμβολιασθούμε -  όσοι εμβολιασθήκαμε - και επιπλέον να αρχίζει να πλανάται η απειλή ενός νέου lockdown.Γιατί, μπορεί η κυβέρνηση να ξορκίζει και μόνο το άκουσμα του, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά είναι λόγια και επιθυμία της, που μπορεί να αναιρεθεί όταν τα δεδομένα τους αναγκάσουν να παραδεχθούν ότι η κατάσταση στην χώρα είναι εκτός ελέγχου, ότι η πανδημία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ότι τίποτα δεν τελείωσε και ότι απλά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από αυτό που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια.

Όσο η πολιτεία επιλέγει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με γνώμονα μόνο το μικροπολιτικό όφελος, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει ουσιαστικά, στοχευμένα και όχι αποσπασματικά και διχαστικά μέτρα. Όσο καμώνονται ότι όλα πάνε καλά, όσο αποπροσανατολίζουν τον κόσμο - μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν-, παρουσιάζοντας μια οικονομία που καλπάζει και μια χώρα στα σύννεφα της επιτυχίας και της οικονομικής ανάκαμψης, σημαίνει ότι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα ουσιαστικό. Με το ζόρι πιστεύουν ότι μπορούν να μας επιβάλουν μια ονειρική εικόνα που θα μας κάνει να ξεχάσουμε την πανδημία και τα χάλια που επικρατούν στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και στην καθημερινότητα μας.

Όσο ασφυκτιούν τα δημόσια νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν έχουν κρεββάτι, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχει πλέον αντοχές και από τα λεγόμενα ιατρών δημόσια γίνονται επιλογές ασθενών ,όσο η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται αλλά  κωφεύει, ο κίνδυνος για την χώρα είναι τεράστιος. Θυμάμαι να λένε ότι η κατάσταση θα έχει ξεφύγει όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξηθεί δραματικά και οι ΜΕΘ ξεπεράσουν τα όρια τους.

Όσο υποκρίνονται  ότι δεν υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία και μεταφράζουν τα ήδη υπάρχοντα ως αποτέλεσμα των ανεμβολίαστων  ενηλίκων του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και των πολλών τεστ που γίνονται, όσο θεωρούν πλήρως αξιόπιστα τα σελφ τεστ και  απολύτως διαχειρίσιμη την διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα, σημαίνει ότι ή έχουν άγνοια κινδύνου ή δεν τους νοιάζει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, όσο θεωρούν φυσιολογική την κατάσταση στα Μέσα μεταφοράς που κάθε λογικός άνθρωπος την βλέπει άθλια και επικίνδυνη και αν τελικά το μόνο που  τους νοιάζει, είναι να μην κλείσει η οικονομία και η αγορά ενόψει Χριστουγέννων,  τότε είναι απλά εμμονικοί και φρικτά αλαζονικοί.

Όσο επιλέγουν να διαχωρίζουν και να ξεχωρίζουν επαγγελματικές κατηγορίες, χώρους που κολλάει ή δεν κολλάει ο ιός γίνονται απλά προκλητικοί, ανεύθυνοι και δεν πείθουν κανέναν.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να πορεύεται από την αρχή της πανδημίας με το βλέποντας και κάνοντας, χαϊδεύοντας αυτιά και προπάντων να μην δυσαρεστήσει το ακροδεξίο και γραφικό ακροατήριο της. Αυτή όμως η επιλογή πλήττει βαθύτατα την χώρα, τη δημόσια υγεία και τη ζωή μας.

Η πραγματικότητα είναι μια χώρα στο βαθύ κόκκινο και μια κυβέρνηση που αυτοθαυμάζεται και σφυρίζει αδιάφορα, έχοντας την πλήρη κάλυψη των πετσωμένων ΜΜΕ, που μας παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

NASA
Καθηγητής Αεροδιαστημικής ΕΚΠΑ στο ethnos.gr: «Το ιστορικό επίτευγμα εκτροπής αστεροειδούς έχει και ελληνική υπογραφή»

Τη σπουδαιότητα που έχει για την ανθρωπότητα το «όπλο» που θα εξουδετερώσει ανά πάσα στιγμή έναν αστεροειδή που δυνητικά θα βρεθεί σε πορεία...

Καθηγητής Αεροδιαστημικής ΕΚΠΑ στο ethnos.gr: «Το ιστορικό επίτευγμα εκτροπής αστεροειδούς έχει και ελληνική υπογραφή»
οβίδες
Θεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών του Β' ΠΠ οι οβίδες στο εργοτάξιο της Λ. Σοφού
«Είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος διότι όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν σίγουρα και άλλες εδώ- Ο στρατός είναι συνέχεια εδώ επιβλέπει τις εργασίες και...
Θεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών του Β' ΠΠ οι οβίδες στο εργοτάξιο της Λ. Σοφού