Ingeborg Beugel, Ολλανδή δημοσιογράφος
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Μπορούν να κάνουν αγώνα μεταξύ τους ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Ρούτε για το ποιος είναι καλύτερος ψεύτης και ποιος λέει πιο πολλά ψέματα» είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο στο Μαξίμου και εκνεύρισε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Kontra.

«Από την εμπειρία στη δουλειά μου, όταν σπας ένα ταμπού η αντίδραση είναι επιθετικότητα. Θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ ευγενική, γιατί αυτό που έχουνε πει, όχι μόνο ο Μητσοτάκης, αλλά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικά, γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να κάνει αυτό που κάνει γιατί το δέχονται οι άλλες χώρες» δήλωσε η Beugel.

«Στην ουσία ο Μητσοτάκης κάνει όλη την βρόμικη δουλειά της Ευρώπης. Δηλαδή η Ευρώπη έχει προκαλέσει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και μπορούσαμε να το περιμένουμε 6 χρόνια, οι Βρυξέλλες έχουν προδώσει την Αθήνα, όπως η Αθήνα έχει προδώσει τα Ελληνικά νησιά με την Τουρκία, γιατί μετά την συμφωνία οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στα ελληνικά νησιά και χαλάσανε την οικονομία εκεί και οι κάτοικοι των νησιών δέχθηκαν τους πρόσφυγες στην αρχή από το 2015 με ανοιχτά χέρια, αλλά τώρα 6 χρόνια μετά δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουνε γι’ αυτό. Αυτό που έκαναν οι Βρυξέλλες με την Αθήνα, η Αθήνα το έκανε με τα νησιά» συνέχισε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

«Όμως αυτό είναι μια εξήγηση, δεν είναι μια δικαιολογία. Δηλαδή ναι μεν φταίει η Ευρώπη, αυτό που κάνει η Ελλάδα, μαζί με την Κροατία, την Σερβία, τα Σκόπια, την Ρουμανία, αυτά τα βίαια, παράνομα, αισχρά push backs, τα οποία γίνονται. Αυτά δεν μπορούμε πλέον να δεχόμαστε πολιτικούς και να είναι πρότυπο να λένε ψέματα γι αυτό. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι γίνονται. Ότι υπάρχει τουρκική προπαγάνδα, είναι φως φανάρι. Ότι η Τουρκία κάνει εκβιασμό και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τους καημένους τους πρόσφυγες, είναι φως φανάρι. Όμως δεν είμαι ανταποκρίτρια στην Τουρκία. Εάν θα ήμουνα ανταποκρίτρια στην Τουρκία θα έκανα αυτό που κάνω τώρα εδώ, στην Τουρκία. όταν είμαι στην Ολλανδία κάνω το ίδιο για την Ολλανδία» συμπλήρωσε η Ingeborg Beugel.

Ποιος νόμος λέει ότι δεν μπορείς να πεις έναν πρωθυπουργό ψεύτη;

Για τον λόγο που αποκάλεσε ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Συνήθως δεν πάω ποτέ σε αυτά (σσ τις συνεντεύξεις τύπου) γιατί είναι όλο ένα θέατρο. Δεν παίρνεις ποτέ μια απάντηση. Δεν γίνεται ποτέ μια σοβαρή συζήτηση και γι’ αυτό δεν χάνω τον χρόνο μου πηγαίνοντας εκεί. Κατά τύχη βρισκόμουνα εκεί, γιατί με κάλεσαν από την Ολλανδική Πρεσβεία και από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Και φαίνεται ότι δεν κάνανε καλά τη δουλειά τους, γιατί θα μπορούσαν να το περιμένουν από εμένα αυτό. Εγώ ήθελα να βγάλουμε από την μέση το ψέμα. Ένας Πρωθυπουργός, δεν είναι πάνω από εσάς ή από εμένα. Ειδικά ένας πρωθυπουργός πρέπει να πει την αλήθεια. Δηλαδή αφού λέει ψέματα μαζί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό. Γιατί ο δικός μας πρωθυπουργός (σ.σ.Ολλανδός) είναι πρωταθλητής στα ψέματα, έπεσε από την κυβέρνηση του, λόγω των ψεμάτων».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «μπορούν να κάνουν αγώνα μεταξύ τους ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Ρούτε για το ποιος είναι καλύτερος ψεύτης και ποιος λέει πιο πολλά ψέματα. Είναι και οι δύο σε αυτό το επίπεδο».

«Συγγνώμη, ποιος νόμος λέει ότι δεν μπορείς να πεις έναν πρωθυπουργό ψεύτη, όταν είναι; Και μετά από δυο χρόνια προσπάθειας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν, όχι λίγα, Ιμαλάια με αποδείξεις ότι γίνονται push backs. Είναι ο ροζ ελέφαντας στο ελληνικό σαλόνι» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, είπε: «Είμαι old school. Είμαι της παλιάς σχολής. Είμαι δεινόσαυρος μάλλον της δημοσιογραφίας. Για εμένα ένας δημοσιογράφος έχει δυο καθήκοντα. Ένα, πρέπει να ψάξει, να ερευνήσει και να πει την αλήθεια και πρέπει να ελέγξει την εξουσία. Πρέπει να παρακολουθούμε τους πολιτικούς εάν κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί και αν αυτά που λένε ισχύουν. Δεν ισχύουν αυτό που λένε ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης 2 χρόνια».

«Ψάξτε το έργο μου. Ήμουνα από τους πρώτους δημοσιογράφους που πήγαν Τουρκία το 2016 να ψάξω για τους traffickers (διακινητές). Έκανα τεράστια ρεπορτάζ για τους traffickers. Πάντα σε όλες τις αναλύσεις μου μιλάω για την Τουρκική καταστροφή. Ο Ερντογάν είναι δικτάτορας. Θα ήθελα μια συνέντευξη με τον Ερντογάν να δείτε τι θα τον ρωτήσω. Όμως αυτό το κάνουν οι συνάδελφοί μου στην Τουρκία, εγώ είμαι εδώ (στην Ελλάδα) και όπου και να είμαι θα κάνω το ίδιο, μπροστά σε έναν Πρωθυπουργό, Βασιλιά ή έναν Πρόσφυγα, όλοι μας είμαστε ίδιοι. Εσύ και εγώ μπορούμε να είμαστε πρόσφυγες αύριο» σημείωσε.

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μηχανισμός που επιδιώκει να ενοχοποιήσει ΜΚΟ και εθελοντές και δημοσιογράφους. Η ελευθερία του τύπου από τότε που πήρε την εξουσία ο Μητσοτάκης έχει πέσει αγχωτικά» είπε η Ingeborg Beugel Beugel.

«Η ελληνική δημοσιογραφία βαδίζει κατευθείαν στην κόλαση. Δεν υπάρχει ανεξαρτησία του τύπου στην Ελλάδα» κατέληξε η δημοσιογράφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

POS για τραπεζικές κάρτες
Υποχρεωτικά POS παντού από το 2024: Πληρωμές με κάρτα σε ταξί, λαϊκές αγορές και ασφαλιστές
Σε όσους δεν συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση POS έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα
Υποχρεωτικά POS παντού από το 2024: Πληρωμές με κάρτα σε ταξί, λαϊκές αγορές και ασφαλιστές